PRIKUPLJALI NOVAC ZA LEČENJE DRUGARA: Učenici OŠ "Veljko Dugošević" juče položili test humanosti

A. Z. K. - N. B.

04. 06. 2023. u 14:58

DVORIŠTE Osnovne škole "Veljko Dugošević" na Zvezdari juče je bilo ispunjeno humanošću i dečjom grajom.

ПРИКУПЉАЛИ НОВАЦ  ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДРУГАРА: Ученици ОШ Вељко Дугошевић јуче положили тест хуманости

N. B.

U ovoj prestoničkoj osmoletki učenici, zaposleni, roditelji ali i mnogobrojni posetioci zajedno su prikupljali pomoć za lečenje dvojice đaka ove škole, Mateju Vukoja i Pavla Tasića. U sklopu jučerašnjeg bazara "Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima", bio je organizovan bogat program.

Sunčano vreme na Zvezdari dodatno je ulepšao i bazar. Učenici su se danima pripremali kako bi kao pravi profesionalci pripremili program koji je trajao tri sata. Bilo je onih koji su plesali, svirali gitaru, recitovali, pevali i prodavali razne đakonije kako bi za svoje drugare prikupili neophodan novac za lečenje.

- Bilo je sjajno, sve je prošlo kako treba, malo smo se plašili kiše, ali srećom nije ga bilo - rekla je za "Novosti" organizatorka Danijela Đulčić. - Uspeli smo da prikupimo 1.100.000 dinara, veliki broj ljudi se odazvao našem pozivu. Međutim, ovo nije konačna cifra jer je za 20. jun planirana i jedna predstava na kojoj će se takođe prikupljati sredstva za lečenje. Deca su bila divna bili su nasmejani i trudili su se da što bolje da se pripreme za bazar. Mnogi su želeli da učestvuju u programu na bini, jedva smo uspeli da se uklopimo u ta tri sata. Zaista imamo divnu decu.

Lečenje

MATEJA Vukoje učenik je drugog razreda i boluje od ESES sindroma, zbog čega često odlazi na lečenje u Istanbul. Pavle Tasić je rođen u 29. nedelji trudnoće, kao beba od svega 1.200 grama.

Pri porođaju je došlo do komplikacija, mališan je dobio sepsu i krvarenje na mozgu, usled čega je i došlo do spastične kvadriplegične cerebralne paralize.

Posetioci su juče na štandovima u dvorištu škole mogli da pazare napitke koje su pravili mališani, ručne radove, biljke, kolače i slatkiše, ramove za slike. Posetioci i mališani bili su u prilici juče da se druže i sa poznatima koji su došli na bazar, među njima su bili glumci Andrija Milošević i Milan Kalinić, a operska pevačica Nataša Tasić Knežević otvorila je jučerašnji bazar.

Deca su juče učestvovala i u orijentiringu i takmičenju u fudbalu, a posetioci su bili u prilici da upoznaju i učenike OŠ "Veljko Dugošević" koji su osvajali nagrade na republičkim takmičenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici