KAD ĆE PRESTATI GREJANJE U TRAMVAJIMA? Iz GSP dali odgovor

S.V.

21. 03. 2023. u 19:00

PROLEĆE je, sudeći po kalendaru, stiglo ali temperature tokom jutra i večeri umeju da iznenade. Iako su poslednjih dana beogradska jutra sunčana, temperature su niske te je neophodno da grejanje radi i u vozilima gradskog prevoza.

КАД ЋЕ ПРЕСТАТИ ГРЕЈАЊЕ У ТРАМВАЈИМА? Из ГСП дали одговор

FOTO: Arhiva novosti

Mada se sugrađani ove godine nisu žalili na toplotu u javnom prevozu, deo onih koji se svakodnevno voze tramvajem nam se požalio da im je tokom vožnje prevruće. Interesovalo ih je da li se prestanak "grejne sezone" u tramvajima poklapa sa onom u našim domovima.

Iz GSP "Beograd" za naš list objašavanjju da će, usled niskih jutarnjih temperatura, grejanje biti uključeno u prepodnevnim satima sve dok se vremenski uslovi ne stabilizuju. Da li se toplota u tramvajima uključuje automatski ili je za to zadužen vozač, zavisi od vrste šinskog vozila.

- Kod starih crvenih i zelenih tramvaja, grejanje uključuje i isključuje vozač, jer ova vozila ne poseduju automatizovane sisteme za grejanje - kažu u ovom prestoničkom preduzeću. Kada su u pitanju KAF tramvaji ("španci), kod njih je temperatura podešena na 22 stepena Celzijusova, te se po potrebi automatski pali grejanje, ventilacija ili hlađenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO JE GAGA UMALO DOBIO BATINE OD PAJE: Došao na snimanje pijan, jedga govori tekst... Vuisić bio prek, Bata Stojković se NIJE izvukao