ŠAPIĆ NAJAVLJUJE: U planu na desetine parkova sa pet-zonama

Novosti online

08. 02. 2023. u 12:57

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić obišao je novoizgrađeni pet-park u Bloku 24, gde je „Zelenilo – Beograd” završilo i radove na teretani na otvorenom i pristupnim stazama i najavio da će Grad na ovakav način urediti na desetine parkova, kako postojećih u kojima će jedan deo biti ograđen za kućne ljubimce, tako i zelenih površina koje će se privoditi toj nameni.

ШАПИЋ НАЈАВЉУЈЕ: У плану на десетине паркова са пет-зонама

Foto: Grad Beograd

– Ovde je iskorišćena zelena površina koja nije ni bila park pre toga. Urađena je pet-zona i teretana na otvorenom, a ideja nam je da u već postojećim parkovima, naravno gde za to postoji prostor, uređujemo ovakve delove sa više ili manje rekvizita. Tu ćemo omogućiti vlasnicima kućnih ljubimaca, pre svega pasa, poseban prostor, a sa druge strane biće bezbedno i za pse i za posetioce. Pritom higijena će biti na jednom drugačijem nivou i to ne samo u delu odvojenom za kućne ljubimce već u celokupnom parku – rekao je gradonačelnik i dodao da će se na taj način poboljšati kvalitet svakodnevnog života građana.

On je napomenuo da je ovakav način uređenja parkova primenjivan i u opštini Novi Beograd dok je bio predsednik ove opštine, a i Grad je, kako je rekao, uradio više ovakvih parkova od kojih je prvi onaj na Tašmajdanu.

Prostor sada uređene javne zelene površine u Novom Beogradu iznosi oko 2,7 hiljada kvadratnih metara. Vrednost radova na izgradnji parka za pse iznosi oko tri miliona dinara, a teretane na otvorenom nešto više od 1,8 miliona dinara.

U periodu od 2014. do danas JKP Zelenilo-Beograd" izgradilo je 13 parkova za pse i 72 teretane na otvorenom. Za sada su planirani radovi na izgradnji pet-zona za kućne ljubimce u Ulici Matice srpske, Parku Ušće, Parku na Banovom brdu, parku u Ulici Indire Gandi na Voždovcu, kao i u Parku Bele vode.

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu