U SREMSKOJ VRVI OD RADNIKA: Posle nekoliko meseci, obnova pešačke zone u centru Beograda konačno napreduje

A. V. V.

22. 09. 2022. u 06:50

IAKO se tokom leta u Sremskoj ulici nisu mogli naći ni na mapi, potez koji spaja Knez Mihailovu i Zeleni venac juče je vrveo od radnika!

У СРЕМСКОЈ ВРВИ ОД РАДНИКА: После неколико месеци, обнова пешачке зоне у центру Београда коначно напредује

Foto: GO Stari grad

Neimari u zelenim prslucima okupirali su ovaj deo centra grada i prionuli na uređenje koje je započelo još sredinom juna ove godine. U sredu su imali pune ruke posla na zameni asfalta granitnim pločama i kockama, pa je ovaj deo pešačke zone dobio novo ruho.

Kako je saopšteno iz Gradske opštine Stari grad, u okviru radova na rekonstrukciji Sremske ulice biće izgrađena kišna kanalizacija i postavljene žardinjere sa zelenilom.

Iz centralne prestoničke opštine podsetili su da su trenutno u toku i radovi na obnovi podzemnog prolaza u Sremskoj, kako bi se svi planirani radovi završili u isto vreme.

Podsetimo, radovi na rekonstrukciji Sremske ulice počeli su prvih dana juna, tri godine posle prvih najava da će jedna od najprometnijih pešačkih zona biti obnovljena. Iako je na početku radova bilo radnika koji su bili uposleni na uređenju ovog poteza, u mesecima koji su usledili bilo ih je sve manje, a do pre nekoliko dana - nijedan.

Kako smo nedavno objavili, radove na rekonstrukciji poslednjeg dela od 600 kvadrata je kočilo izmeštanje krova podzemnog prolaza i pokretnih stepenica, pa je izvođač tražio produženje roka za dva meseca. Tako će se, prema planu, umesto do 28. septembra, neimari u Sremskoj zadržati do početka decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

I DALJE JE VREME ZA MORE: Vogue Hotel u Bodrumu je u svakom smislu odličan izbor i u njemu će uživati cela porodica