GORAN VESIĆ ISPUNIO OBEĆANJE: Predao ključ nove kuće samohranoj majci devetoro dece

Novosti online

13. 08. 2022. u 16:23

DANAS je narodni poslanik Goran Vesić, u Surčinu, predao ključ od nove kuće desetočlanoj porodici Jelić.

ГОРАН ВЕСИЋ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: Предао кључ нове куће самохраној мајци деветоро деце

FOTO: Privatna arhiva

Naime, Nikolina Jelić poslednjih deset godina živela je kao podstanar odgajajući sama devetoro dece. 

Na inicijativu opštine Surčin, a uz pomoć sredstava koje su obezbedili Gorana Vesić i fondacija Gnezdo, na čelu sa direktorkom Tanjom Popović, Nikolina i njena porodica konačno su dobili svoj novi dom na koji su dugo čekali.

FOTO: Privatna arhiva

 - Kada sam pre osam meseci bio u Surčinu sa svojom “Pokretnom kancelarijom”, tada me je predsednik opštine, Steva Šuša, upoznao sa problemom koji je imala desetočlana porodica Jelić. U tom momentu, porodica Jelić nije imala svoj dom i zaista se mučila sastavljajući kraj sa krajem. Tada sam doneo odluku, da zajedno sa svojim prijateljima u saradnji sa  Fondacijom “Gnezdo” sakupimo sredstva i sagradimo kuću za ovu porodicu - rekao je Vesić.

FOTO: Privatna arhiva

 - Evo nas ovde sada, osam meseci kasnije, porodica Jelić ima svoju kuću koja je potpuno opremljena, deca imaju svoje sobe i sve što im je potrebno.Zahvalan sam svima koji su u ovome učestvovali, pre svega opštini Surčin koja je dala svoj plac, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, sveštenicima Draganu i Slobodanu zatim ljudima iz opštine koji su radili na ovome kao i svim donatorima koji su dali novac, dakle svima onima koji su radili sve kako bi ova porodica bila srećna - istakao je on.

FOTO: Privatna arhiva

 - Ovo je dokaz kako svi možemo zajedno da činimo ovo društvo boljim i lokalna samouprava i crkva i ljudi dobre volje i da zajedno činimo dobra dela, što me čini srećnim - rekao je Vesić.

 - Veoma sam srećna što smo završili jednu veliku stvar i porodici Jelić predali ključ od nove kuće. Moram pre svega da se zahvalim Goranu Vesiću, na nesebičnoj pomoći zbog koje nismo morali da trošimo novac iz našeg budžeta kao i svim prijateljima Fondacije.

Pored porodice Jelić, kuću je dobila i porodica Bulović u izgradnji je i pet kuća u Majskim poljanama za Srbe koji su izgubili svoje domove u strašnom zemljotresima u Hrvatskoj - istakla je Tanja Popović, direktorka Fondacije “Gnezdo”.

Ovom prilikom Nikolina Jelić nije krila emocije i svoju sreću.

 - Ne mogu da vam opišem koji je osećaj sada kada smo dobili svoju kuću, deset godina smo živeli kao podstanari bilo je tu puno loših trenutaka kao i uspona i padova. Kada je došao gospodin Goran Vesić i Fondacija “Gnezdo” da nam kažu da će nam napraviti kuću, nismo mogli da verujemo. Želela bih da se zahvalim Goranu Vesić i Tanji Popović direktorki Fondacije kao i predsedniku opštine Stevi Šuši na svemu što su uradili za nas - rekla je Nikolina Jelić.

BONUS VIDEO:

VESIĆ NAJAVIO: DO 2030. Beograd će dobiti sedam novih mostova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!