ZABUNA ZBOG ZAKASNELE PORUKE "BUS PLUSA": Deo građana u čudu zbog obaveštenja da im je s računa skinuto 98 dinara za vožnju

S. V.

03. 08. 2022. u 17:00

NEMALI broj sugrađana ovih dana bio je u čudu, kada je dobio SMS poruku kojom ih banka obaveštava da im je skinuto 98 dinara, za vožnju gradskim prevozom iako tog dana nisu ni ušli u autobus, trolejbus ili tramvaj, a kamoli kucali platnu karticu na "Bus plus" aparatu.

ЗАБУНА ЗБОГ ЗАКАСНЕЛЕ ПОРУКЕ БУС ПЛУСА: Део грађана у чуду због обавештења да им је с рачуна скинуто 98 динара за вожњу

Foto N. Fifić

Zakasnelo obaveštenje, zastoj u transakcijama napravio je pometnju i usijao telefone banaka, ali iz kompanije "Kentkart" koja se bavi naplatom karata kažu da su svaku žalbu proverili, te da se nije dogodilo da je nekom iznos skinut, a da se nije vozio.

Kada je juče, posle dvonedeljnog odmora u inostranstvu, Beograđanin Dragutin S. uključio telefon, stiglo mu je obaveštenje od "Kentkarta" da mu je iznos na računu umanjen za 98 dinara, koliko košta jedno otkucavanje "masterkard" platnom karticom.

- Tu platnu karticu u prevozu koristim jedino kada ne uplatim mesečnu na vreme, veoma retko - objašnjava naš čitalac. - Sećam se da sam 18. jula poslednji put tako platio prevoz, nije mi stigla poruka, ali se nisam obazirao na to. Međutim, kad sam juče dobio obaveštenje, pozvao sam svoju banku i pitao o čemu je reč. Rekli su mi da se mnogo ljudi žalilo da je u pitanju problem sa knjiženjem uplata.

Iz "Kentkarta" za naš list potvrđuju da su korisnicima "masterkard" kartica koji koriste usluge javnog gradskog prevoza ovih dana sa zakašnjenjem stizala obaveštenja o iznosima koji su im skinuti sa računa za vožnje koje su realizovane, te da niko nije oštećen.

- Ova situacija dogodila se zbog zastoja u realizaciji transakcija. Želimo da se izvinimo našim sugrađanima i istaknemo da smo sve pojedinačne žalbe proverili. Svaka od transakcija koja je naknadno izvršena je realna i nismo imali slučaj da je nekom skinut novac, a da nije koristio uslugu prevoza - navode u ovoj kompaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca