ULICA ILIJE GARAŠANINA PUNA RADNIKA: Uređenje prve od četiri saobraćajnice kod palilulske pijace u završnoj fazi

Š. MAROVIĆ

04. 07. 2022. u 06:39

REKONSTRUKCIJA Ulice Ilije Garašanina gde se kompletno uređuje kolovoz i parking-prostor je pri kraju, pa bi posao trebalo da bude završen u narednih mesec dana.

УЛИЦА ИЛИЈЕ ГАРАШАНИНА ПУНА РАДНИКА: Уређење прве од четири саобраћајнице код палилулске пијаце у завршној фази

Foto: N. Skenderija

Čim se okonča uređenje ove saobraćajnice, uslediće radovi na još tri ulice koje gravitiraju ka Palilulskoj pijaci. Reporteri "Novosti" uverili su se da je gradilište u blizini Tašmajdana puno mehanizacije i radnika, koji izvode finalne radove na uređenju ovog zapuštenog prostora.

- Trenutno se privodi kraju postavljanje kaldrme, još je ostalo fugovanje na nekoliko mesta - istakli su neimari koje smo zatekli kako rade i na 35 stepeni. - Trotoari su takođe oblikovani, a i parking-prostor je gotovo završen. Urađene su sve elektro i vodovodne instalacije, a sačuvano je i postojeće drveće. Prostor je sada dobio potpuno nov i savremen izgled.

Rok za završetak radova na ovom parčetu ulice bio je 4. jun, ali je on probijen gotovo mesec dana. Uređenje Ilije Garašanina radi se na potezu od Pete beogradske gimnazije do Ulice majora Ilića.

- Biće urađena kompletna rekonstrukcija ove saobraćajnice, kao i podzemne instalacije i staze za pešake - rekli su nam ranije u Sekretarijatu za investicije. - Prilikom uređenja ove ulice broj parking-mesta ostaće nepromenjen, kao i širina kolovoza, a trotari će dobiti nove ploče. Ukupno će biti urađeno 35 metara vodovodne i 600 metara kanalizacione mreže.

BEZ ZASTOJA

MNOGI zakupci tezgi na Palilulskoj pijaci zbog početka radova u Ilije Garašanina zabrinuli su se kako će funkcionisati dostavna vozila. Ipak, nije bilo razloga za brigu u isporuci robe, jer su dve ulice koje gravitiraju ka ovoj tržnici u svakom trenutku dostupne, kao i jedan od ulaza na pijacu.

Kako je naš list ranije pisao, uređenje saobraćajnica oko Palilulske pijace obaviće se u četiri faze. Posle radova u Ulici Ilije Garašanina teška mehanizacija i putari odmah se sele u Ulicu Dobre Mitrovića. Dok traju radovi u Ulici Dobre Mitrovića, koja je inače jednosmerna, biće privremeno uveden dvosmerni saobraćaj. Time će se gužve u ovom delu znatno smanjiti.

Nakon toga slede još dve faze, a na red će doći saobraćajnica Majora Ilića. Tom ulicom prolazi javni prevoz, pa će autobusi tada biti preusmeravani na Takovsku i dalje u Džordža Vašingtona. Na kraju uređenja radiće se parče od špica Palilulske pijace do Takovske.

Sekretarijat za investicije, pored uređenja ovih ulica, tokom građevinske sezone planira rekonstrukciju još nekoliko bitnih putnih pravaca. Tako će se radnici i mašine uskoro naći u Glavnoj ulici u Zemunu, kao i u Tadeuša Košćuška na Dorćolu. Novi izgled dobiće i Ulica Marka Kraljevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)