"LASTI" KRIVIČNA PRIJAVA: Vesić - Uverili smo se da vozila nisu bila na ruti u Mladenovcu

Š. Marović

06. 06. 2022. u 07:07

GRAD Beograd podneo je krivičnu prijavu Drugom osnovnom javnom tužilaštvu protiv odgovornih u javnom preduzeću "Lasta", istakao je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić!

ЛАСТИ КРИВИЧНА ПРИЈАВА: Весић - Уверили смо се да возила нису била на рути у Младеновцу

Foto S. Milošević

Kako kaže, ovaj autobuski prevoznik pljačkao je kasu grada tako što je prijavljivao da su vozila išla ugovorenom trasom, a zapravo su bila na drugoj lokaciji, iznajmljena, u garaži ili na popravci. Vladan Sekulić, direktor "Laste", u razgovoru za "Novosti" povodom novonastale situacije za danas je najavio saopštenje.

Otvoreni sukob između grada i "Laste" traje više od dve nedelje, a ni sastanci čelnika ugovornih strana prošle nedelje u Starom dvoru očigledno nisu urodili plodom.

- Kada sam od njih zatražio objašnjenje zašto nisu 16. i 17. maja ostvarili ukupno oko 250 polazaka, rekli su mi da su vozili, iako to nije bilo tačno - rekao je Vesić. - Tada je došlo do većih prepirki, tvrdili su da ih napadamo, a onda smo tražili spisak svih autobusa koji saobraćaju prestoničkim ulicama. Uspeli smo da putem GPS sistema, koji su uz validatore ugrađeni u vozilima, utvrdimo da je samo u jednom danu 11 autobusa umesto u Mladenovcu, bilo raspoređeno u Aranđelovcu, Kragujevcu i drugim lokacijama.

Foto P. Mitić

Goran Vesić

Time su iz grada došli do zaključka da je "Lasta" i od tih opština i gradova uzimala novac za vožnju istim autobusima koji su po ugovoru trebalo da saobraćaju u Mladenovcu.

- Oni žive od parafa sa Gradom i samo od 2018. do 2022. godine dato im je 19 novih linija, 204 kilometra i 32 miliona dinara više na mesečnom nivou - napominje Vesić. - Uvek smo stajali iza preduzeća i podržavali ga, a od njih samo tražimo da voze po redu vožnje u vremenskim intervalima koji stoje jasno definisani u ugovoru. Zato ne mogu da lažu da voze, kada smo se uverili da to nije slučaj. Leti tek zna da bude problem jer je turistička sezona, što se posebno odražava na stanovnike Mladenovca.

Najveći problem zbog trenutne situacije u "Lasti" imali su žitelji ove prigradske opštine koji putuju linijom 493, jedinom u prestonici koja nije skraćena ni tokom vikenda i letnjeg reda vožnje.

- Oni svakog dana imaju isti broj vozila, jer je to jedina linija koja povezuje Beograd i Mladenovac - napominje zamenik gradonačelnika. - Prethodnih godina na ovoj liniji broj vozila je povećan za 12, ali ako jedan ne dođe, drugi će tek za sat vremena. Pitaju se što smo mi iz grada ljuti, pa zato što ih plaćamo a ne rade svoj posao. Šalju dopis da su vozili, a GPS pokazuje potpuno suprotno. Zato će dobiti krivične prijave jer su krali iz budžeta.

SEKULIĆ: IZNEĆEMO ARGUMENTE

NAŠ list je tokom jučerašnjeg dana kontaktirao i direktora javnog preduzeća "Lasta" Vladana Sekulića, koji je kratko istakao da će danas konkretno odgovoriti na podnetu krivičnu prijavu. Takođe je dodao da Grad brani svoje interese, ali da i oni imaju čvrste argumente koje će izneti u obraćanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna