Saveti za selidbu parova sa bebom iz centra Beograda na periferiju grada

Novosti online

24. 05. 2022. u 11:28

DECA zahtevaju nešto drugačije od želje za brzinom, ljubavi prema asfaltu i samom centru grada, posebno ako je taj grad prestonica, tj. Beograd.

Савети за селидбу парова са бебом из центра Београда на периферију града

Foto: Profimedia

Mladost voli užurbanost metropola, blizinu svih velikih i ključnih dešavanja, blizinu samog centra, međutim, dok su mali, klinci ipak zahtevaju više prirode, manje buke, više prostora posvećenog samo njima, ali i parovima sve to u tom periodu odgovara, uz druge važne razloge zbog kojih se i odlučuju za selidbu iz centra Beograda ka obodu grada, pa ćak i malo van njega. No, selidba iz bilo kojih razloga da se dešava nikada nije jednostavna ni laka.

Kako organizovati prevoz stvari, kako se pakovati, gde najpre tražiti stan, koje delove grada birati, šta kojim redosledom raditi... Sve su ovo neka od pitanja koja se neumitno postavljaju svima u momentu nakon odluke o preseljenju, a možda baš neki od ovih saveta pomognu da sve uradite jednostavnije i brže.

Izdavanje stanova u Obrenovcu, Borči, Batajnici – delovi grada gde su stanovi jeftiniji

Pomeranje iz centra Beograda ka periferiji i obodima grada znači i izdvajanje manje količine novca za iznajmljivanje nekretnine i to je uvek jedan od važnijih razloga preseljenja, posebno kada beba dođe. Periferija je uvek drastično jeftinija od centra, poput Borče, Batajnice, Železnika, pa tako i sam Obrenovac koji je sve više grad sam za sebe, posebno nakon izgradnje i konstantnih ulaganja koja se realizuju poslednjih godina.

Izdavanje stanova Obrenovac pokazuje kao grad sve većih i boljih mogućnosti, jer je manji grad, u kojem je sve na dohvat ruke, a opet na nešto manje od 30km od same prestonice, štop ga čini idealnim za život. Na pola sata od centra Beograda, Obrenovac je i dalje mirno, pristupačno mesto, modernog izgleda, a sa dosta prirode, izletišta, a dovoljna je i sama obala Save da se odmori i uživa. Sve veće izdavanje stanova Obrenovac pokazuje i sve atraktivnijim za doseljavanje zbog njegovog položaja, jer je nadomak Beograda, a odlično povezan sa Šapcem, Ibraskom magistralom, putem koji vodi ka Hrvatskoj, Valjevu, Republici Srpskoj... Dok budete razmišljali gde se preseliti, Obrenovac može da bude ozbiljan kandidat.

Pucketava folija kao najbolji prijatelj u toku selidbe

Ako će vam nešto trebati tokom procesa preseljavanja, a onda je to pucektava folija. Dok se svi razmišljaju da je potreban najlon, bilo kakva folija, savet zlata vredan jeste da se pucketava folija nabavi u ozbiljnijim količinama. Na ovaj način ćete sav nameštaj, belu tehniku, sitnice, uspeti u potpunosti da sačuvate od udaraca, habanja, bilo kakvog oštećenja. Pucketava folija je pogodna kako za pakovanje lomljivih stvari i predmeta, tako i za zaštitu svega ostalog, jer je poznato da se sa kabastijim nameštajem nekad ne rukuje lagano, pa može da dođe do grebanja, što ova folija uvek spreči.

Poslednji iz stana iznesite bebin krevetac

Selidba retko kada traje jedan do dva dana, posebno je to nemoguće postići uz bebu u kući. U starom stanu ostavite do samog kraja sve što je potrebno za bebino normalno funkcionisanje, a ujedno, ne prenosite dok se u novom domu sve potpuno ne sredi. Posebno to važi za krevetac. Nemojte među prvima da ga prebacite, a onda da kroz nekoliko večeri bebu odviknete od toga da u njemu spava, jer će tada krevetac postati samo ukras ili mesto za odlaganje garderobe i ostalih drangulija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini