CEV PUCA, RADE JE TEK 2023. Stanovnici Trebeške u Sremčici često ostaju bez vode

A. VOJINOVIĆ

19. 04. 2022. u 10:57

ŽITELjIMA Trebeške ulice iz Sremčice glavobolju godinama zadaje vodovodna cev koja često puca i ostavlja građane ovog čukaričkog naselja danima bez vode! Samo od početka godine bez dragocene tečnosti bili su četiri puta.

ЦЕВ ПУЦА, РАДЕ ЈЕ ТЕК 2023. Становници Требешке у Сремчици често остају без воде

Foto Privatna arhiva

Iako ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" po pozivu izađu na teren i kvar saniraju, rupa se posle nekoliko sedmica ili meseci ponovo napravi na istom ili drugom delu u ulici. Stanovnici Sremčice godinama se obraćaju nadležnima da im problem reše, ali su njihovi apeli ostali bez reakcije.

Iz Vodovoda kažu da je reč o starim cevima, koje potiču još iz šezdesetih godina.

Takođe, najavljuju rekonstrukciju vodovodne mreže za iduću godinu.

Kako su za "Novosti" rekli u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", u tekućoj i prethodnoj godini u Trebeškoj ulici njihove ekipe izvodile su radove na popravci ukupno šest kvarova na uličnom cevovodu, i to zbog starosti cevi.

- Vodosnabdevanje potrošača u Trebeškoj ulici u Sremčici ide iz dva pravca - navode za naš list u BVK.

Deo Trebeške ulice u naselju Sremčica, Foto Privatna arhiva

- Pravac od Beogradske ulice je iz 1961, a drugi je iz 1965. godine. Tokom naredne godine, JKP BVK uvrstiće ovu vodovodnu mrežu u plan za rekonstrukciju.

S druge strane, žitelji Trebeške tvrde da je vodovodna cev u njihovoj ulici pucala daleko više puta nego što u "Vodovodu" tvrde.

- Pisali smo dopise i Gradu, Opštini Čukarica, "Vodovodu" - pričaju žitelji ove ulice. -

Obećavali su da će rešiti problem konačno, ali vreme prolazi, a oni ništa nisu uradili. Samo čekamo gde će i kad da nam pukne cev.

LETI TEŠKO PADA "SUŠA"

PREMA rečima naših sagovornika, najteže im je bilo tokom letnjih meseci, kada ekipe "Vodovoda" nisu dolazile nekoliko dana da im saniraju kvar, pa su, umesto radnika i mašina, dobijali cisterne sa vodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)