KONCERTI ZA MALIŠANE U FILHARMONIJI: "Genijalna deca koja menjaju svet"

J.D.

23. 03. 2022. u 15:49

BEOGRADSKA filharmonija je pripremila ludu zabavu za decu školskog uzrasta na koncertima od 23. do 25. marta i od 4. do 8. aprila u filharmonijskoj Sali, od 10 i 12 časova.

КОНЦЕРТИ ЗА МАЛИШАНЕ У ФИЛХАРМОНИЈИ: Генијална деца која мењају свет

Privatna arhiva

 "Genijalna deca koja menjaju svet", novi je program o vunderkindima koji su stvarali muziku, a među njima je i Ivan Tasovac kao daroviti pijanista.

Mlada publika će pod palicom dirigenta Ivana Markovića, upoznati dela čuvenih kompozitora koji su promenili istoriju muzike kao što su Mocart, Betoven, Mendelson i Sen-Sans.

Kroz priču o genijalnim muzičarima tradicionalno vodi filharmoničarka Slavica Perić, a pored čuvenih kompozitora, školarci se susreću i sa muzikom savremenih stvaralaca - odnosno njihovih vršnjaka.

Očekuje ih luda zabava i brza muzička vožnja u ostvarenju "Splav lovaca na dinosauruse", mlade i nesvakidašnje talentovane Mije Mićić. Napisala je ovu kompoziciju sa 11 godina koju je izvela Njujorška filharmonija i još uvek je na repertoaru čuvenog orkestra. Mijina muzika prikazuje vožnju na rolerkosteru, neobične prizore koji se dešavaju usput ali i tipičnu reakciju tokom adrenalinske vožnje, a to je vriska od uzbuđenja i brzine. Tako će filharmoničari pozivati klince da im se pridruže u atraktivnoj vožnji ali i neobuzdanom pravljenju graje na nesvakidašnjem muzičkom rolerkosteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna