VRAČAR DOBIJA JOŠ JEDAN VRTIĆ: Javni uvid u plan izgradnje dečje ustanove u Šumatovačkoj, predviđeno da bude smešteno 140 mališana

Š. M.

21. 01. 2022. u 06:00

ŽITELjI opštine Vračar tokom ove godine dobiće kombinovanu dečju ustanovu, za smeštaj 140 mališana u Šumatovačkoj ulici na broju 124.

ВРАЧАР ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ: Јавни увид у план изградње дечје установе у Шуматовачкој, предвиђено да буде смештено 140 малишана

Foto Promo

Javni uvid projekta biće dostupan do 1. februara u zgradi Gradske uprave, a investitor je Grad Beograd.

Površina vrtića u obliku slova L posle izgradnje biće 1.014 kvadrata, a sastojaće se od podruma, prizemlja i jednog sprata. Plan je da u prizemlju budu prostorije za decu uzrasta od jedne od četiri godine, a na spratu od četiri do predškolskog uzrasta. Tu će biti dostupan i prostor za razne aktivnosti, igru i druženje, predstave, sastanke. Na galeriji je predviđena trpezarija za ishranu dece uzrasta od tri do šest godina.

Kolski pristup parceli se ostvaruje iz Šumatovačke ulice, s tim da prolazak vozila kroz kompleks nije predviđen. Vozila će se parkirati duž ove saobraćajnice, van granica parcele, osim za jedno dostavno vozilo.

Pešački pristup objektu biće preko bočne pešačke pristupne saobraćajnice, osim za službena lica koja će u vrtić ulaziti direktno iz Šumatovačke ulice. Na parceli su takođe predviđene zelene površine sa travnjakom, kao i igrališta pod tartanom.

Otvoreno 18 novih za pet godina

VRTIĆ u Šumatovačkoj ulici biće 11. koji se radi ili će biti izgrađen u toku ove godine. Kako je ranije za "Novosti" istakao sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, u proteklih pet godina otvoreno je 18 novih obdaništa, a rekonstruisano njih 45.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna