PACIJENTI JOŠ ČEKAJU LIFT: Korisnici Doma zdravlja u Kaluđerici kroz zgradu mogu isključivo pešice

B. B.

19. 01. 2022. u 07:52

LIFT u zdravstvenoj stanici u Kaluđerici biće vrlo brzo popravljen, potvrdio je "Novostima" dr Nebojša Blagojević, direktor Doma zdravlja u Grockoj.

ПАЦИЈЕНТИ ЈОШ ЧЕКАЈУ ЛИФТ: Корисници Дома здравља у Калуђерици кроз зграду могу искључиво пешице

PROBLEMI Zdravstvena ustanova u gročanskom naselju, Foto P. Milošević

Prema njegovim rečima, nema pregleda, a ni terapije ispred Doma, kako novode pojedini mediji.

Prema rečima dr Blagojevića, započela je neophodna procedura za popravku lifta, a taj posao je preuzela lokalna samouprava. Iako se na poslednjem spratu nalazi služba fizikalne medicine, naš sagovornik ističe, da pacijenti nisu uskraćeni za terapiju jer u svom sastavu dom zdravlja ima više zdravstvenih ustanova, a u nekima od njihpostoji ova služba.

- Lift će biti popravljen veoma brzo - kaže dr Blagojević. - Niko od pacijenta nije pregledan na parkingu, niti mu je tu data terapija, ukoliko se radi o hitnom slučaju.

Sugrađani, koji nisu u mogućnosti da idu stepenicama, zdravstveno se zbrinjavaju u prizemlju zgrade, gde postoje prostorije.

Lift u Domu zdravlja u Grockoj ne radi nekoliko meseci. Kao i u svim javnim institucijama, čak i za hitne intervencije kao što je poprvaka lifta se mora ispoštovati određena zakonom propisana procedura. To podrazumeva da je potrebno raspisati javni tender. Ako se dogodi da se neka od prijavljenih firmi žali, ceo postupak se ponavlja, tako da čitava procedura može potrajati i mesecima.

U sklopu Doma zdravlja Grocka su zdravstvene stanice - Grocka, Kaluđerica, Vinča, Vrčin i Umčari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest