NEKAD LJUBIMCI, SAD PREPUŠTENI ULICI I HLADNOĆI: "Veterina" apeluje na građane koji imaju mogućnosti da nahrane životinje

J. D.

16. 01. 2022. u 07:52

HLADNI dani i zimski period od decembra do marta najteži je za napuštene pse, i to mahom vlasničke, kojih u ovim snežnim danima na ulicama ima mnogo.

НЕКАД ЉУБИМЦИ, САД ПРЕПУШТЕНИ УЛИЦИ И ХЛАДНОЋИ: Ветерина апелује на грађане који имају могућности да нахране животиње

Foto Tanjug

Zbog niskih temperatura svakodnevno im prete promrzline i bolesti, a hrane i vode na ulici ima malo. Nadležni iz JKP "Veterina Beograd" ističu da na ulicama nema lutalica jer je u poslednjih devet godina sterilisano 45.000 pasa, te da su životinje na ulicama zapravo vlasnički napušteni psi.

Takođe "Veterina" apeluje na građane koji su u mogućnosti da im izađu u susret u ovim ledenim danima i puste ih u ulaz, podrum, negde gde je toplo, na staro ćebe...

- Važno je iznositi im mlaku vodu, a kad popiju, da se ostatak prospe da ne zaledi - ističe Budimir Grubić, direktor "Veterine". - Potrebno im je da se napoje tri puta dnevno, hranu će svakako odmah pojesti, takođe uvek treba skloniti posude sa ulice i ne praviti komunalni nered.

Kako bi se nahranile lutalice na opštini Stari grad je nedavno postavljen automat gde se za jednu ubačenu plastičnu flašu dobija kesica hrane za lutalice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna