NEĆE MERNU STANICU NA IGRALIŠTU: Žitelje barajevskog naselja Veliki Borak uznemirio nedavni dolazak ekipa javnog preduzeća "Srbijagas"

A. V. V.

10. 01. 2022. u 07:00

ŽITELjE barajevskog naselja Veliki Borak uznemirio je dolazak ekipe radnika koji su na prostoru jedinog dečjeg igrališta krenuli da grade mernu regulacionu stanicu.

НЕЋЕ МЕРНУ СТАНИЦУ НА ИГРАЛИШТУ: Житеље барајевског насеља Велики Борак узнемирио недавни долазак екипа јавног предузећа Србијагас

Slobodan Adamović sa žiteljima Velikog Borka. Foto Privatna arhiva

Počelo je sa kopanjem terena na kojem se njihovi mališani godinama igraju, zbog čega su nedugo po dolasku radnika blokirali parcelu kako mašine ne bi uništile omiljeni dečji kutak.

Kako su se požalili žitelji Velikog Borka, po dolasku prvih mašina oni su se odmah usprotivili gradnji, dok na terenu nisu dobili povratnu informaciju da li se stanica gradi uz potrebne dozvole.

Iako su meštani tvrdili da je reč o nelegalnoj gradnji, predsednik Opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović, za "Novosti", kaže da stanicu gradi JP "Srbijagas", koji je ovom prilikom ispoštovao sve procedure.

- Nisu postavili nikakvu građevinsku tablu, samo su došli i krenuli da kopaju - govore za "Novosti" meštani Velikog Borka.

- Na ovom prostoru nalazi se dečje igralište, samo njega imamo, a pored njega se nalazi i fudbalski teren. Alarmirali smo odmah i predsednika Adamovića, kao i prvog čoveka Mesne zajednice Zorana Markovića, koji, kada smo im predstavili problem, nisu znali ništa o ovoj gradnji.

Radovi na stanici su počeli. Foto Privatna arhiva

Slobodan Adamović je povodom ovog problema održao sastanak sa stanovnicima u Velikom Borku, kojima je poručio da će raditi na tome da se stanica premesti na drugo mesto.

- Reč je merno-regulacionoj stanici koju su počeli da prave ekipe iz JP "Srbijagas" na površini koja je u vlasništvu Grada Beograda - navodi Adamović.

- Posle razgovora sa njima utvrdio sam da su ispoštovali sve procedure. Međutim, pošto su se građani pobunili pričao sam sa zaposenima iz preduzeća da se izgradnja stanice pomeri na drugu lokaciju.

PROTIV "JUNIRISKA"

GRAĐANI Barajeva nekoliko meseci odlučni su u borbi protiv firme "Junirisk", smeštene u bivšoj fabrici IKL. Oni tvrde da poslovanje ovog preduzeća koje se bavi preradom otpada negativno utiče na zdravlje ljudi i životnu sredinu. Nedavno su i ministarski zaštite životne sredine Ireni Vujović uputili peticiju sa 2.144 potpisa građana u kojoj traže da se ovoj firmi poništi privremena dozvola za rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja