ODBOJKAŠKI CENTAR NA PET SPRATOVA: Tender za izgradnju velelepnog sportskog kompleksa na Tošinom bunaru

G. N.

18. 11. 2021. u 08:45

UZ multifunkcionalnu dvoranu "Štark arena" i Halu sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, biće izgrađen još jedan objekat namenjen sportskim profesionalcima - odbojkaški trenažni centar.

ОДБОЈКАШКИ ЦЕНТАР НА ПЕТ СПРАТОВА: Тендер за изградњу велелепног спортског комплекса на Тошином бунару

Objekat će biti uz halu "Ranko Žeravica", Foto Privatna arhiva

Ovaj kompleks prostiraće se na površini od 21.380 kvadrata, uz ulicu Tošin bunar.

Zainteresovani graditelji, koji bi se upustili u ovaj poduhvat, imaju rok do 9. decembra da dostave svoje ponude.

Kancelarija za upravljanje javnim prihodima raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju. Kako stoji u oglasu, vrednost ovog javnog poziva procenjena je na 2,2 milijarde dinara.

- Lokacija na kojoj je planirana gradnja je strma padina - piše u konkursnoj dokumentaciji.

- Kolski i pešački pristup je iz magistralne saobraćajnice Tošin bunar. U blizini je nadvožnjak auto-puta kroz Beograd sa pristupnom petljom, dijagonalno je Studentski grad, a prekoputa postojeće stambene višespratnice bloka 37.

Reprezentativci će imati vrhunske uslove za rad, Foto N. Paraušić

Kompleks odbojkaškog trenažnog centra čine tri osnovne, funkcionalno povezane celine sa pratećim elementima. Tri terena biće predviđena za trening, a u okviru kompleksa postojaće i hala za odbojku na pesku sa dva terena. Osim toga, prema podacima iz dokumentacije, predviđeni su smeštajni kapaciteti za sportiste, medicinski centar, teretana, dve garaže sa tehničkim prostorijama, pristupni plato i slobodne zelene površine sa internim saobraćajnim površinama.

Budući trenažni centar imaće pet spratova.

INICIJATIVA SAVEZA

PROJEKTNI menadžment je kompletno preuzeo Page consortium, na osnovu inicijative Odbojkaškog saveza Srbije, i to od formiranja lokacije i zakonom propisane procedure do izrade Idejnog rešenja. Nosilac sprovođenja urbanističkog projekta je "Energoprojekt - Urbanizam i arhitektura".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

GASNA STANICA KRAJEM GODINE: Izgradnja prostora za napajanje zglobnih autobusa na prirodni gas