MAŠINSKI FAKULTET RADI NA OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE: Grad Beograd izdvojio novac za podršku projektima

G. N.

09. 11. 2021. u 18:28

SEKRETARIJAT za zaštitu životne sredine Grada Beograda u oktobru ove godine potpisao ugovor sa Mašinskim fakultetom za realizaciju nekoliko značajnih projekta iz oblasti ekologije i domena zaštite životne sredine.

МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ РАДИ НА ОЧУВАЊУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Град Београд издвојио новац за подршку пројектима

Privatna arhiva

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se juče sa dekanom fakulteta prof. dr Vladimirom Popovićem i profesorima, sa kojima je razgovarao o inovativnim projektima na kojima rade.

- Interaktivna tabla za edukaciju dece o selekciji otpada i reciklaže je samo jedan od zajedničkih projekata - rekao je gradonačelnik. - Projekat predstavlja izradu table, aplikacije, koja će na novi, metodički, interaktivni način doprineti razvijanju svesti o potrebi i mogućnosti ličnog angažovanja dece u selekciji i reciklaži otpada. Ovaj projekat je veoma važan za ekološku edukaciju dece predškolskog i školskog uzrasta, ali i generacijsko povezivanje jer stimuliše uključivanje u brigu o zaštiti životne sredine svih članova porodice.

Za izradu ovog projekta grad Beograd je iz budžeta izdvojio blizu 2, 4 miliona dinara, a završetak projekta se očekuje krajem 2022. godine. Gradonačelnik je dodao da Grad Beograd sa Mašinskim fakultetom radi i projekat iz oblasti očuvanja životne sredine, a to je lociranje i mapiranje divljih deponija iz vazduha na teritoriji Gradskih opština Palilula i Voždovac. Projekat će biti završen do kraja ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati