NEPOZNATI KVAR PLAVI PODRUME: Muke stanara višespratnice u Palmira Toljatija 66 na Novom Beogradu traju godinama

G. N.

15. 09. 2021. u 11:21

GODINAMA podrumi u Ulici Palmira Toljatija na broju 66 nisu upotrebljivi.

НЕПОЗНАТИ КВАР ПЛАВИ ПОДРУМЕ: Муке станара вишеспратнице у Палмира Тољатија 66 на Новом Београду трају годинама

VODA I posle ispumpavanja pod uvek mokar, Foto N. Skenderija

Zbog neutvrđenog kvara, voda nadire u podrumske prostorije, a tokom prošle nedelje poplavljeno je i liftovsko okno, zbog kojih su stanari ostali i bez elevatora. Iako radnici "Gradskog stambenog" sporadično po pozivu dolaze da ispumpaju vodu, što je i tokom jučerašnjeg dana bio slučaj, problem je i dalje nedokučiv.

Kako nam je ispričao Branko V., jedan od stanara pomenute zgrade, poplava u podrumu iznova se ponavlja. Gotovo da ne postoji period u kom je pod bio potpuno suv.

- Plašimo se zaraze jer više ne možemo da procenimo da li se izliva voda ili je reč o kanalizaciji - kaže Branko. - Nisam stručan, ali sam u nekoliko navrata čuo ljude da kažu kako izolacija spolja nije dobro urađena u zgradi i da to pravi probleme. Potrebno je pod hitno utvrditi odakle voda teče.

Prema rečima upravnika ove stambene zajednice Milana Karadžića, po mirisu i boji vidi se da trenutna voda u podrumu nije fekalna. Ili je reč o oštećenoj cevi, ili o podzemnim vodama. Ulaz 66 nalazi u sklopu lamele sa četiri stambena objekta, i samo je tu zabeležena ova neobjašnjiva situacija.

- Ovde postoje revizioni tuneli dugi oko 90 metara, tu voda ulazi ali ne znamo odakle. Nivo raste i stigao je do liftovskog postrojenja. Radnici "Gradskog stambenog" morali su da isključe lift, jer je u kabini pola metra vode - kaže Karadžić.

ALARMANTNO Upravnik Milan Karadžić traži pomoć nadležnih, Foto N. Skenderija

Na teren su izlazili i majstori "Vodovoda i kanalizacije". Kako su nam rekli iz preduzeća, njihove ekipe po prijavi su došle na pomenutu adresu i konstatovale da postoji zagušenje koje se nalazi na internoj kanalizacionoj mreži i unutrašnjem delu instalacija, koji nisu u njihovoj nadležnosti održavanja.

- Kanalizaciona mreža našeg preduzeća je ispravna i u funkciji i nije primećeno da je dolazilo do dizanja nivoa na uličnoj mreži. S obzirom na tehničke karakteristke priključka postoji sumnja u njegovu legalnost - zaključuju u "Vodovodu".

"RASTOŠNICA" NA TERENU

RADNICI firme "Rastošnica", podizvođača radova JKP "Gradsko stambeno", juče su bili na terenu. Kako smo nezvanično saznali, voda je tokom jučerašnjeg dana ispumpavana. Budući da do sada "Stambeno" nije dobilo zahtev upravnika ove stambene zajednice da kamerama prođu kroz cevi, preduzeće je samoinicijativno odlučilo da to učini ne bi li konačno utvrdili gde je kvar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!