U BIKINUJU SE SLIKALA NA SRPSKOM STRATIŠTU: Skandal u memorijalnom kompleksu u Jajincima, reagovao Muzej žrtava genocida (FOTO)

A. Z. K.

09. 09. 2021. u 15:28

MUZEJ žrtava genocida oglasio se juče protesnom notom zbog nedoličnog ponašanja pojedinih Beograđana na prostoru stratišta Jajinci.

У БИКИНУЈУ СЕ СЛИКАЛА НА СРПСКОМ СТРАТИШТУ: Скандал у меморијалном комплексу у Јајинцима, реаговао Музеј жртава геноцида (ФОТО)

FOTO: Fejsbuk

Oni su se ovim povodom oglasili na svojoj Fejsbuk stranici, a uz opširno saopštenje priložili su i sliku devojke koja se sunča pored Centralnog spomenika žrtvama fašizma.

- Muzej poziva MUP, Komunalnu miliciju, odgovarajuće sekretarijate u Gradu Beogradu, Zavod za zaštitu spomenika, i JKP "Zelenilo Beograd"  da bez odlaganja u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima identifikuju lica koja su se nedolično ponašala na masovnoj grobnici u okviru memorijalnog prostora nekadašnjeg stratišta u Jajincima. Kao i da preduzmu sve neophodne aktivnosti, kako se ovakvi nedopustivi i anticivilizacijski postupci više ne bi dešavali - navode u objavi.

Ovaj memorijalni kompleks predstavlja kulturno dobro i kao takav je zaštićen zakonom.

Početkom godine "Novosti" su pisale o bahatim vozačima koji su ovaj prostor pretvorili u poligon za vožnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće