ONI ZASLUŽUJU BRIGU I PAŽNJU: Renovira se klub za stare u Sopotu, jedan od najstarijih u Beogradu

Tanjug

11. 08. 2021. u 13:45

U TOKU su radovi na rekonstrukciji kluba za penzionere u beogradskoj opštini Sopot, jednom od najstarijih objekata ove vrste u Beogradu, a gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je vrednost obnove oko 9,5 miliona dinara.

ОНИ ЗАСЛУЖУЈУ БРИГУ И ПАЖЊУ: Реновира се клуб за старе у Сопоту, један од најстаријих у Београду

Foto: Grad Beograd

U klubu, koji ima više od 370 članova, predviđeno je kompletno renoviranje, zamena svih podova, unutrašnje i spoljne stolarije, kao i potpuna rekonstrukcija toaleta.

Stanisavljević je pojasnila da će se raditi poseban prilaz koji će biti prilagođen za osobe za invaliditetom, kao i ravnanje površina, kako bi i oni mogli da koriste usluge kluba.

 - Nama je najvažnije da najstariji sugrađani imaju najbolje moguće uslove kada borave u klubovima i važno nam je da svaki stanovnik Beograda ima podjednake uslove, bez obzira da li neko koristi klub za najstarije na Vračaru ili u Sopotu - rekla je Stanisavljević.

Ona je rekla da je u planu otvaranje kluba za najstarije u Rakovici tokom sledeće godine.

Istakla je da je u toku razmatranje lokacije za otvaranje još jednog kluba na Paliluli, na levoj obali Borče.

 - Ta dva kluba su nam u planu za 2022. godinu. Ne stajemo dok god postoji interesovanje najstarijih sugrađana za dodatnim klubovima - rekla je Stanisavljević.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević je rekao da je najstariji zaslužuju brigu i pažnju, koju im pruža Grad Beograd.

Direktor Gerontološkog Centra Srđan Dimitrijević istakao je da će se nakon renovinaranja u ovom klubu stvoriti najbolji uslovi za najstarije i dodao da će svi iz te ustanove raditi na tome da vreme koje penzioneri provode u klubovima bude kvalitetno.

Član Kluba za stare u Sopotu Slobodan Simić kaže da je prethodna godina za penzionere bila teška i da nisu mogli da se druže, ni da idu na izlete, ali da se raduje renoviranju kluba u kojem postoje razne aktivnosti za najstarije, kao što je igranje šaha, pikada, domina i dramska sekcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024