KONTROLORI DOBILI SVOJE OBEZBEĐENJE: "Kentkart" - Novozaposleni samo imaju zadatak da sprečavaju sukobe

M. Stanojković

02. 07. 2021. u 08:21

PUTNIKE u gradskom prevozu ubuduće će kontrolisati više kontrolora, a prvi put otkad je u Beogradu uveden "bus plus" sistem, kontrolori će posao obavljati u pratnji obezbeđenja.

КОНТРОЛОРИ ДОБИЛИ СВОЈЕ ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Кенткарт - Новозапослени само имају задатак да спречавају сукобе

Foto N. Fifić

Turska kompanija "Kentkart", koja upravlja sistemom "bus plus", od juče je kontrolore naplate karata poslala na teren u pratnji 30 licenciranih radnika privatne firme za fizičko-tehničko obezbeđenje.

Kako saznajemo u turskoj kompaniji, trenutno je u toku test period u kom će se videti da li je ova saradnja urodila plodom.

- Nakon zaključenja ugovora za naplatu i kontrolu karata putnika u javnom prevozu Beograda, naša kompanija potpisala je ugovor sa firmom "Profi tim plus" - navode u "Kentkartu". - Do 30 licenciranih radnika obezbeđenja će biti raspoređeno na terenu zajedno sa kontrolorima. Njihov primarni zadatak će biti preventivno delovanje u smislu izbegavanja sukoba pri kontroli, kao i zaštita poslovanja naše kompanije.

Foto N. Fifić

Ipak, još nije poznato koja će tačno ovlašćenja imati obezbeđenje, kao i na koji način će pomagati kontrolorima da prevaziđu potencijalne sukobe u vozilima javnog prevoza sa putncima koje zateknu u autobusu bez karte.

Grad Beograd krajem marta doneo je odluku da karte u javnom prevozu i dalje naplaćuje "Bus plus", odnosno "Kentkrat" i to do 2034. godine. Ova kompanija ponudila je da da posao radi za 10,55 milijardi dinara sa PDV. Precizirano je i da procenat koji bi dobijali za svoje usluge od Grada bude 7,79 odsto, što je manje od onoga što je predviđeno tenderom, 7,92 odsto. Prosečni mesečni prihod Grada od prodaje karata u 2019. bio je 621 milion dinara, pa je "Apeks", odnosno beogradski "Kentakart" na osnovu procenta po važećem ugovoru od 8,53 mesečno zarađivao 50 miliona dinara.

BG KARTICA KAO ZAMENA

KAKO je najavljeno, "bus plus" karticu trebalo bi da zameni BG kartica, koja će funkcionisati po principu dva novčanika. Na jedan će moći da se uplaćuje prevoz, dok će drugi moći da se dopunjuje za parking, ili na primer, karte za pozorište. Moći će da se dopunjuje i putem reciklaže, na recikolmatima koji su postavljeni u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri