Dačić: Grčka bi mogla da preinači odluku o srpskim turistima

Novosti online

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 08:23

Дачић: Грчка би могла да преиначи одлуку о српским туристима

Ivica Dačić / Foto Tanjug

Odluka Grčke o zatvaranju granice za turiste iz Srbije mogla bi da bude preinačena prilikom nekog periodičnog razmatranja - izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić

Odluka Grčke o zatvaranju granice za turiste iz Srbije mogla bi da bude preinačena prilikom nekog periodičnog razmatranja - izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je zamolio građane da za sada ne kreću na put ka Grčkoj dok se ne vidi da li će se uvedeni režim na grčkim granicama promeniti.

Dačić je dodao da se nada da će prilikom sledećg razmatranja biti uzete neke druge činjenice, jer je evidentno da Grččka ima interes da dolaze strani turisti.

- Odluka je neprijatna i loša - rekao je Dačić za RTS i dodao da neke druge zemlje bez problema imaju otvorene granice za građane Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova grček u nedelju je rešilo da od danas u šest ujutru zabrani ulazak našim građanima u ovu zemlj. Rampa će biti spuštena, kako je saopštila grčka vlada, do 15. jula. Razlog je epidemiološka situacija u Srbiji.

Vrata Grčke ostaće zatvorena za nove ulaske, ali putnici koji su se dokopali neke od plaža, moći će da završe svoj odmor.

U ovom momentu tamo letuje između 10.000 i 15.000 naših ljudi. Najmanje nekoliko hiljada trebalo je da otputuje tokom ove nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Немања

06.07.2020. 09:01

Као да неко умире ако не оде у ту Грчку једне године.

Grof

06.07.2020. 09:23

Pa sada i da preinace odluku necu otici, toliko stresa za svoje pare od pocetka ove sezone niko nije zasluzio. Razocaravajuce je sve ovo i ne vidim svrhu, tacnije mislim da ovde neko drugi donosi ove odluke a ne Grcka.

Stanko Vučetić

06.07.2020. 09:24

ot³kuda ljudima pare za luksuzna letovanja, sa čime su se bavili u posljednjih nekoliko meseci, ko su ti ljudi da cele familiju dovode u opasnost kada je ceo Balkan zaražen korona virusom.

VERUJTE MI,NIKO NECE UMRETI AKO NE ODE U BILO KOJU GRCKU!

06.07.2020. 11:05

Ja sam u Grckoj.Klanjam se,puzim iz zahvalnosti za sve ono sto sam u toj,nama prijateljskoj semlji,doziveo!Nije bilo situacije,iz koje me,odgovor:Srbin sam iz Srbije sam,nije pomogao,a dva puta i izvukao iz nepotrebno teske,koja je nastala,iz ciste gluposti ili nepaznje,bolje receno.Radio sam i ziveo od svoga rada i znanja.Da li sam zaradio?Sigurno da!Postao sam bogatiji,za beskrajnu ljubav na koju sam kao Srbin naisao.Za puno poznanika i prijatelja..A gladan i zedan bice samo Grk,bez Srba...

radio sam u velikom hotelskom kompleksu na Kritu

06.07.2020. 11:13

Kad god smo pricali o turistima,uvek sam im govorio,da je turizam cista relativnost,i da se od njega zivi,ali turizam ne proizvodi hranu!Mnogo puta sam se sa njima salio,govoreci im,da im turisti i ne trebaju,nego samo njihove pare.Zasto bi turista morao da se muci i dolazi,donoseci te iste pare,kad vec imamo WU!?Lepo neka nam to posalje i neka sedi kod svoje kuce,odmarajuci se duplo!Nema put,nema let,nema plovidba!...I ne mora se zidati i zatirati.Da li,mozda,shvatate.."Harikiri" na Grcki nacin

Nadam se da neće

08.07.2020. 08:35

Nisu valjda poludeli, kao ta šačica Srba, koja je pojurila dole... Sa sve decom...