Šta čeka ove zime skijaše u Srbiji

A. MIKATA

četvrtak, 08. 11. 2018. u 23:07

Шта чека ове зиме скијаше у Србији

Depositphotos

Otvaranje sezone na Kopaoniku se prvi put organizuje tokom dva vikenda. Dve nove i još jedna noćna staza, elektročitač za izgubljenu decu i taksi tabač

ČAK dva ski-openinga na Kopaoniku ove sezone čekaju strastvene skijaše koji vole da “probaju” prvi sneg.

Zbog velikog interesovanja, od ove godine, “Ski opening” se održava tokom dva vikenda: od 6. do 9. i ponovo od 13. do 16. decembra. Tokom prvog vikenda, važiće popust od 20 odsto na cenu ski-karata, a za drugi će biti još jeftinije, jer popust iznosi 30 odsto. Ski-karte do 15. novembra mogu da se kupe sa popustom od 15 odsto, a na zimskom sajmu “EKSPO zim” do 2. decembra - jeftinije za 10 odsto.

Skijaše i ove godine očekuju brojne novine na najlepšoj srpskoj planini. Mnoge skijaše, koji nose svoju opremu kolima, obradovaće nova garaža.

PROČITAJTE JOŠ - Planine obaraju rekorde u poseti

- U toku je izgradnja garaže na Kopaoniku koja će u najvećoj meri rešiti problem parkiranja koji ovaj ski-centar muči već godinama - kaže Dejan Ćika, direktor “Skijališta Srbije”. - Garaža koja će imati više od 300 mesta biće završena do početka ski-sezone.

Pošto mnogi nalaze povoljniji smeštaj u vikendnaselju Treska, sada mogu da računaju i na novu ski-stazu. Ski-lift koji je nekada bio na lokaciji Ledenice, premešten je u vikend-naselje Treska, a uz njega je napravljena i nova ski-staza. Premeštanje ovog ski-lifta će značajno poboljšati vezu vikend naselja sa skijalištem, a samim tim i rasteretiti parking i smanjiti eventualne gužve u centru.

PROČITAJTE JOŠ - Na planini se uživa i kad se ne skija

Takođe, novu skijašku sezonu Kopaonik dočekuje sa dve nove staze na lokaciji Gvozdac, dugačke dva kilometra, a pored njih nas uskoro očekuju i nove staze na lokaciji Krčmar, Pančić i Duboka. Izgradnjom duplog ski-lifta na Marinim vodama, biće povećan i kapacitet prevoza skijaša na ovoj lokaciji čime će se smanjiti gužve na ovim stazama, što je smetalo skijašima.

BROJKE * 6. decembra Kopaonik * 15% popusta ski-pas * 20. decembra Tornik

- Noćno skijanje se pokazalo kao veoma popularno, pa će ski-centar Kopaonik imati još jednu noćnu stazu i to na Pančiću - ističe Ćika. - I to nije sve što nudimo turistima, jer prvi i jedini u regionu Kopaonik ima taksi tabač, koji će služiti za vožnju i prevoz skijaša po planini.

“Skijališta Srbije” su za ovu zimsku sezonu opremila ski-centar Kopaonik sistemom elektročitača, koji omogućava veću bezbednost skijaša i bordera. Uz pomoć elektročitača, a kroz praćenje lokacije skijaša, nadležne službe će moći brže da reaguju ukoliko je nekome potrebno ukazati pomoć.

- Skijaši i borderi će pomoću ovih sistema moći da, ukoliko dođe do nezgode, upute poziv za pomoć - naglašava Ćika. - Ova usluga će biti od izuzetne važnosti prvenstveno za bezbednost dece, starijih osoba kao i onih koji tek uče da skijaju. Elektročitače će ova grupa korisnika moći da uzme na korišćenje tokom skijanja na prodajnom mestu u Upravnoj zgradi.

Zvanično otvaranje skijaške sezone na Torniku i Staroj planini planirano je od 20. do 23. decembra.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)