Na planini se uživa i kad se ne skija

A. KRSMANOVIĆ

16. 01. 2016. u 17:32

На планини се ужива и кад се не скија

Kranjska Gora

Ski-centri za one koji nisu vični zimskim sportovima. Brojne radnje, restorani, noćni provod, topli bazeni privlače i neskijaše

NA planini se može uživati i bez skija na nogama. Naprotiv, obično se bolje provedu oni koji nisu "gubili" vreme na snežnim padinama i čekajući u redu za ski-lift.

U mnogim ski-centrima razmišljaju kako da privuku i zabave neskijaše i nude im sve više aktivnosti. Pored adrenalinskih vožnji, neki skijaški centri imaju više radnji nego u Beču i noćnih klubova od Ibice!

SET MORIC, ŠVAJCARSKA

U mestu u kojem su dva puta održane Zimske olimpijske igre treba očekivati 300 sunčanih dana u godini i 350 kilometara skijaških staza. Međutim, neskijaši imaju bezbroj mogućnosti - mogu da šopinguju u Vija Serlas, popiju čaj ili pojedu fondi u jednom od pet restorana sa "mišelin zvezdicama", jure bobom, gledaju kriket na ledu ili voze se crvenim vozićem koji je pod zaštitom Uneska.

KOPAONIK, SRBIJA

Ko nije prošetao skije po Pančićevom vrhu - nije ni išao na zimovanje. Tačnije, ko nije popio preskupi čaj u lobiju hotela "Grand" - taj ne drži do sebe. Konaci imaju mnogobrojne radnje koje već u februaru skinu cene. Međutim, najveća prednost Kopaonika je noćni provod.

INFO: Agencija "Kon Tiki" nudi najam "Jatovih" apartmana na nedelju dana od 90 evra.

BANSKO, BUGARSKA

Bansko ima 65 kilometara skijaških staza, a neskijaši 65 radnji u glavnoj ulici. Blizu Banskog je manastir Rila iz 11. veka koji je pod zaštitom Uneska. Najveća prednost Banskog su topli izvori, pa većina hotela van grada ima tople bazene u koje mogu da uđu svi.

INFO: Agencija "Banbus" vodi u porodični hotel "Elida" gde sedam polupansiona u februaru koštaju 135 evra.

ZLATIBOR, SRBIJA

Sezona na Zlatiboru nikada nije zavisila od snega, mada je skijašima na Torniku draže kada ga ima. Ostalim gostima ništa ne znači sneg kada krenu na izlet u Sirogojno, Mokru Goru, Stopića pećinu, Andrićgrad. Takođe, u centru je postavljeno klizalište, kao i ogromno sankalište na kojem je zabavnije nego u Sent Moricu.

INFO: Agencija "Kon Tiki" vodi u hotel "Mona", gde polupansion košta 42 evra.

KRANjSKA GORA, SLOVENIJA

Kranjska Gora je savršeno mesto za familije, jer su glavne skijaške staze kod grada, pa skijaši i neskijaši mogu tokom dana da piju čaj ili ručaju. Neskijaši mogu da se klizaju, uživaju u toplim bazenima, idu na izlet s bakljama do okolnih domaćina, zabave se u iglou, skoknu u Ljubljanu ili na Bled.

INFO: Agencija "Viva travel" vodi u Kranjsku Goru, gde iznajmljivanje apartmana "Vitranc" u februaru košta 106 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije