Planine obaraju rekorde u poseti

J. Su.

sreda, 24. 01. 2018. u 16:02

Планине обарају рекорде у посети
Ski-centri u Srbiji zadovoljni sezonom. Snega ima na svim planinskim vrhovima, staze su sređene, a stručnjaci kažu da će do kraja sezone biti za 15 odsto više stranaca nego ih je bilo 2017.

SKI-centri u Srbiji rade punim kapacitetima. Snega ima na svim planinskim vrhovima, staze su sređene, a stručnjaci kažu da će do kraja sezone biti za 15 odsto više stranaca nego ih je bilo prošle godine. Uz domaće goste, najviše turista je iz Rumunije, Bugarske, Rusije i zemalja u okruženju.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija, hotelijeri i ugostitelji su zadovoljni sezonom i zasada ima pet odsto više gostiju nego prošle godine.

- Planinski centri su gotovo svi već rezervisani, možda trenutno ne tokom nedelje, ali vikendom jesu - objašnjava Seničić. - Do početka raspusta ima malo mesta a stopostotna popunjenost kapaciteta očekuje se već početkom februara. "Produženi vikendi" puni su do polovine marta. Najveći broj gostiju je na Zlatiboru, Tari i Kopaoniku.

PROČITAJTE JOŠ - Planine spremne za raspust

Kako nam je ispričala Svetlana Kostić, iz MK "Mauntin risirta", kada je reč o popunjenosti njihovih kapaciteta, hotela "Grand" i "Anđela" i apartmana Konaci, oni su prezadovoljni. Decembar je završen sa rekordnom posetom, a takav će biti, po svemu sudeći, i januar.

- Trudimo se da od Ski-openinga imamo što više dešavanja i različitih ponuda - govori Kostić. - Posle novogodišnjih praznika i Božića, cene su snižene za 20 do 30 odsto, što je dodatno privuklo goste. Gužvu opet očekujemo s početkom zimskog školskog raspusta. Dvoje dece u hotelu "Grand" imaju besplatan smeštaj. Najviše imamo domaćih gostiju, ali ima i turista iz Rumunije, Makedonije, Bugarske, Turske i Grčke.

SKIJALIŠTA SPREMNA

"SKIJALIŠTA Srbije" su zadovoljna kako protiče skijaška sezona. Kako kažu, u ski-centrima ima dosta snega. Radi se punim kapacitetom i na stazama ima dnevno oko pet hiljada skijaša. Ski-centar Stara planina radi punim kapacitetom, dok na Torniku rade tri staze.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije