Letovanje upola cene

A. M.

20. 02. 2018. u 16:41

Летовање упола цене

Foto Anđela Stevanović Živković

U četvrtak se otvara najveća turistička manifestacija u regionu. U četiri hale 1.200 izlagača ponudiće aranžmane u 55 zemalja sveta. Ulaznica košta 300 dinara

JUBILARNI 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu počinje u četvrtak, a organizatori i 1.200 učesnika očekuje da će ove godine biti oboren prošlogodišnji rekord od 75.000 posetilaca.


Pročitajte još:LETOVANJE ILI PUTOVANJE: Iskoristite sjajne ponude i sajamski popust


Izlagači iz 55 zemalja sveta će u četiri hale beogradskog sajma nude specijalne cene i popuste od pet do 50 odsto za turističke aranžmane. Turističke organizacije će promovisati nova odredišta i brošure, a poseban mamac za posetioce su i brojne nagradne igre sa vrednim nagradama.

- Četiri dana sajma prilika su da naši građani uplate letovanje, ali i da provedu vikend ili odmor u Srbiji uz vaučere - kaže Renata Pindžo, pomoćnik ministra za turizam.- Prethodna godina je bila rekordna za svetski turizam, a naš region prednjači u Evropi.


Pročitajte još: Prvo „planu” najbolji hoteli


Prošla godina je bila rekrodna za Srbiju, a ova će biti u znaku reformi u smislu digitalizacije i poreskih izmena. Upravo su stupile na snagu subvencije za turističke agencije koje dovode strane turiste Srbiju.

- Polovina naših turista su domaći gosti i sajam je prilika da se predstavimo našim građanima, pa sve pozivam da dođu u halu četiri i vide najnovije iz Srbije - kaže Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije.- Predstavićemo se kao spoj tradicije i modernog, a najviše ćemo predstaviti istorijsko nasleđe i aktivan odmor.

Zemlja partner najveće turističke manifestacije u regionu je Grčka u kojoj letuje najveći broj srpskih turista.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije