Prvo „planu” najbolji hoteli

K. M.

17. 02. 2018. u 22:41

Прво „плану” најбољи хотели
Prodaja aranžmana uveliko u toku, Halkidiki ponovo omiljena destinacija. Luksuzna odmarališta u ovom delu Grčke privlače goste iz celog sveta

POPUSTI na rane uplate privukli su četvrtinu više rezervacija letovanja u Grčkoj nego lane, a srpski turisti i ove godine najviše traže aranžmane za Halkidiki.

Pored povoljnih aranžmana u predsezoni, veliko interesovanje je i za luksuzne hotele na Halkidikiju, koji spadaju među najbolja odmarališta na Mediteranu. Zato i ne čudi što ovo poluostrvo postaje ekskluzivna destinacija za svetske turiste.

Još jedan razlog za to je i činjenica da se, naročito na Sitoniji (drugi “prst” Halkidikija”) nalaze neke od najlepših plaža u Evropi. Primer za to su Karidi i Kavourotripes, obe smeštene na Sitoniji.

Upravo Sitonija može da se pohvali sa nekoliko vrhunskih hotela, među kojima se ističe “Danai bič rizort”, član prestižne grupacije “Vodeći hoteli sveta” (The Leading Hotels of the World). Reč je o 62 superluksuzne vile, poređane na jednoj od najlepših plaža Halkidikija i okružene borovom šumom. Ono po čemu se odmaralište posebno ističe je to što ovde gosti nemaju utisak da se nalaze u klasičnom hotelu, u kojima je često teško pronaći mesto za sebe. Veličine soba se kreću od 40 do čak 195 metara kvadratnih, a rajsko uređenje nudi puno privatnosti. Mnoge sobe imaju i privatne bazene, sa kojih “puca” pogled na Egejsko more i prelepe zalaske sunca.

Usluge batlera su takođe na raspolaganju, privatne večere na plaži uz klavirsku muziku, kao i tri vrhunska restorana - grčki, francuski i mediteranski. Hedonizam je zagarantovan. Gostima se organizuju degustacije vina i razna krstarenja do okolnih znamenitosti, tropskih plaža, ali i Svete Gore.

U blizini “Danaija” se nalaze neke od najpoznatijih uvala na severu Grčke, ali gosti i ne moraju da mrdnu sa hotelske plaže, jer zbog belog peska i tirkiznog mora često pomisle da su negde na Karibima, a ne samo nekoliko sati vožnje udaljeni od Srbije.

Luksuzni hoteli kao što je ovaj doprinose da Halkidiki postane top-destinacija, koja svakog leta privlači sve veći broj turista, ne samo iz Srbije, već i iz celog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Montenegro CT

18.02.2018. 13:23

Srbi bi trebalo da dolaze u Crnu Goru a ne u Grčku. Nema ljepšeg mora na svijet od onog u Crnu Goru.

Braca

20.02.2018. 15:06

More u Crnoj Gori je nikakvo! Takvo je da masa turista vec godinama zavrsi na hitnoj i na infuziji, zbog "ljetnjeg virusa" kako ga zovu, a kojeg eto nema ni u Grckoj ni igde drugde