Sednica šabačkog parlamenta na otvorenom: Rebalans za kupovinu maski? (FOTO)

A.D.

subota, 04. 07. 2020. u 18:46

Седница шабачког парламента на отвореном: Ребаланс за куповину маски? (ФОТО)

Foto: A.Delić

Situacija u Šapcu, napeta nakon ubedljive pobede SNS i insistiranja "Zajedno za Srbiju" da se ponove lokalni izbori, dodatno je zaoštrena kada je Zelenović u petak uveo vanrednu situaciju
ŠABAC – Hitno sazvana sednica Skupštine grada Šapca počela je nešto posle 17 časova i to na otvorenom, u dvorištu gradske kuće. Već na startu, odbornici SNS prozvali su Nebojšu Zelenovića da je uz pritiske i na nezakonit način sazvao lokalni parlament kojem je mandat istekao još u maju.

Marijana Kostadinović, šef Odeljenja za finansije, objasnila je da će novim rebalansom, sredstva koja su ranije bila opredeljena za kupovinu skenera, biti utrošena na nabavku zaštitnih maski i druge opreme, kao i za zarade lekara doma zdravlja koje finansira lokalna samouprava.

- Setite se da je sada već bivši gradonačelnik Zelenović organizovao u Šapcu kovid bolnicu koja nije imala ni lekare ni pacijente - rekao je šef odborničke grupe SNS dr Aleksandar Pajić i potom zatražio prebrojavanje odbornika, sumnjajući da Zelenović ima većinu za rad i odlučivanje.

Situacija u Šapcu, napeta nakon ubedljive pobede SNS i insistiranja "Zajedno za Srbiju" da se ponove lokalni izbori, dodatno je zaoštrena kada je Zelenović u petak uveo vanrednu situaciju, pravdajući se povećanim brojem zaraženih koronavirusom.

Umesto da posluša Upravni sud i raspiše ponovljene izbore na 27 mesta, GIK je oduglovlačio pravdajući se kako, navodno, čeka odgovor na nove prigovore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije