Iz budžeta – 10 miliona: Kraljevačka lokalna samouprava sufinansira sanaciju fasada (FOTO)

Novosti Online / G.Ćirović

utorak, 02. 06. 2020. u 11:28

Из буџета – 10 милиона: Краљевачка локална самоуправа суфинансира санацију фасада (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

U okviru projekta poboljšanja energetske efikasnosti, Gradsko veće je raspisalo Javni poziv za sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada
KRALjEVO – Kao i lane, kraljevačka lokalna samouprava i ove godine izdvojiće iz budžeta 10 miliona dinara za sufinansiranje do 50 odsto vrednosti projekata sanacije fasada i drugih delova stambenih zgrada u gradu na Ibru.


U okviru projekta poboljšanja energetske efikasnosti, Gradsko veće je raspisalo Javni poziv za sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada, a period za prijavu i predaju dokumentacije je do 18. juna.


- Prošle godine sredstva za ovu namenu dobilo je devet stambenih zajednica. Interesovanje je bilo veće ali pojedine stambene zajednice nisu mali dovoljno sredstava na svojim računima ili nije postojala odgovarajuća projektno-tehnička dokumentacija – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, zbog toga je prošle godine za ovu namenu potrošeno 6,4 miliona dinara, dok je preostalih 3,6 preusmereno u druge svrhe.


- Očekujem da ćemo ove godine potrošiti svih 10 miliona jer smo ih namenili kako bi pomogli ljudima koji žive u starim i oštećenim zgradama. Na taj način, kada započne naplata toplotne energije prema isporučenoj količini, a ne prema kvadraturi, rekonstruisane stambene zajednice čiji su stanovi izgrađeni po principima energetske efikasnosti, trošiće manje toplotne energije i njihovi računi će biti manji – pojasnio je prvi čovek grada na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije