Kraljevčanima omogućena bezbedna šetnja: Završena pešačka staza od Ibarskog do Ribničkog mosta

Novosti online / G. Ć.

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 22:54

Краљевчанима омогућена безбедна шетња: Завршена пешачка стаза од Ибарског до Рибничког моста

Foto: G. Šljivić

Neimari kraljevačkog preduzeća „Zapadna Morava“ u roku su završili izgradnju pešačke staze na bedemu od starog Ibarskog do Ribničkog mosta, odnosno sve do ušća reke Ribnice u Ibar

KRALjEVO – Tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusom, vredni neimari ovdašnjeg preduzeća „Zapadna Morava“ u roku su završili izgradnju pešačke staze na bedemu od starog Ibarskog do Ribničkog mosta, odnosno sve do ušća reke Ribnice u Ibar.

Ova staza, ukupne dužine 1.220 metara, uz desnu obalu Ibra koji protiče kroz centar Kraljeva, u svom završnom delu praktično se račva, pa jedan deo ide ka mostu preko Ribnice, a drugi deo nastavlja bedemom ka trotoaru kod obližnje benzinske pumpe.

Vrednost ove investicije bila je oko 22 miliona dinara, od kojih je 16 miliona izdvojeno za prvu, a šest miliona za završnu fazu.

Izgradnjom pešačke staze uz Ibar omogućeno je meštanima Ribnice da bezbedno i lako stignu do centra grada, kao i stanovnicimacentralne gradske zone da pešice posete dva moderna ritejl tržna centra kao i novu halu sportova u ovom prigradskom naselju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije