Danas bez novih slučajeva korone u srpskim sredinama

Tanjug

petak, 15. 05. 2020. u 21:48

Данас без нових случајева короне у српским срединама

Foto Tanjug

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj korona virusa, dok je jedna osoba iz Zvečana izlečena
U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj korona virusa, dok je jedna osoba iz Zvečana izlečena.


Do danas je ukupno obolelo 116 osoba, izlečeno je 97, a preminulo je devet osoba.


Najviše obolelih bilo je je iz Kosovske Mitrovice(43), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potok (24). Oni su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica, Studentski centar Kosovska Mitrovica i KC Kragujevac.


U poslednjih 24 časa testirano je 46 lica, ukupno 1.368, navodi se u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM koji je na Instagramu objavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.


Mobilni medicinski timovi u centralnom Kosovu obavili su dva pregleda, a jedno lice sa simptomima Kovida iz DZ Štrpce prebačeno u izolacionu jedinicu u Gračanici i uzorkovano, a porodica suspektnog u kućnoj izolaciji. Utvrđuju se kontakti svih zaraženih lica.


"U opštinama Zvečan i Gnjilane nabavili smo i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima. U opštini Štrpce smo dezinfikovali prostorije pošte. U opštinama Obilić i Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove za 145 lica. U opštini Novo Brdo podelili smo pakete sa hranom i higijenskim sredstvima socijalno ugroženim porodicama. U opštini Vučitrn obavili smo nabavku osnovnih životnih namirnica i lekova za 67 porodica", navodi Đurić.


UNMIK je donirao 90 paketa pomoći za ugrožene porodice u Partešu i Pasjanu.


Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave doniralo je veći broj zaštitnih maski, rukavica i beskontaktnih toplomera za srpske sredine na KiM