Posle dve decenije Zrenjaninci konačno piju česmovaču

B. GRUJIĆ

subota, 09. 05. 2020. u 15:40

После две деценије Зрењанинци коначно пију чесмовачу

"Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin Foto JKP "Vodovod i kanalizacija"

Analize obavile laboratorije Zavoda za javno zdravlje
ZRENjANINCI posle gotovo dve decenije mogu da piju vodu sa gradskog vodovoda. Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" iz Zrenjanina, podnelo je zahtev odeljenju Sanitarne inspekcije AP Vojvodine u Zrenjaninu, za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće iz gradske vodovodne mreže.

- Nakon više od 16 godina, kako je uvedena zabrana, voda iz gradske vodovodne mreže je u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije - saopštili su iz ovog preduzeća, uz napomenu da to potvrđuju rezultati analize uzoraka vode sa mernih mesta iz gradske vodovodne mreže. Analize su obavile akreditovane laboratorije Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd u periodu od 25. marta do 27. aprila ove godine i radi se o analizama koje obuhvataju osnovni A i prošireni V obim.

Da je voda u Zrenjaninu konačno za piće, potvrđuju i rezultati analize interne laboratorije JKP "Vodovod i kanalizacija", što je samo još jedan razlog da se sa optimizmom očekuje pozitivan odgovor odeljenja Sanitarne inspekcije AP Vojvodine.

Komentari (1)