ČLANOVI Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde su odlučili da se radom suprotstave širenju virusa. Ali, mnogi su zato morali da se "prekvalifikuju" i, umesto da na mašinama šiju kožne opanke, kaiševe i torbe, sada izrađuju zaštitne maske namenjene visoko prioritetnim ustanovama poput Opšte bolnice, Doma zdravlja, Policije, gerontoloških centara, Osnovnog suda, Pošte... i sve oni koji rade i tokom vanrednog stanja.

Tim za krojenje i šivenje čine "Moja kreativna kuća", "Maca Papučarica", "Etno art", te radnje za izradu kožne galanterije Milana Avdalovića i Aleksandra Ronta.

- Najveći doprinos je dala vlasnica pogona "Jadranka" u Novim Kozarcima Jadranka Stupar koja je od svog materijala dosad sašila nekoliko hiljada maski. Inače, za ostale materijal je prvi obezbedio Sindikat fabrike "Toza Marković", a sledili su krojački studio "Bajšanski" i ikonopisačka radionica Sandre Stanković iz Kikinde. Rasadnik "Dorijat" iz Iđoša je donirao 40.000 dinara - ističe predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde Siniša Pašić.