OTKAKO je proglašeno vanredno stanje dve Zrenjaninke gotovo 24 časa neumorno pakuju namirnice i šalju svojim starijim i nemoćnim sugrađanima, samohranim majkama i siromašnim porodicama. Gordana Malbaški Udicki, trenutno bez posla, i frizerka Gabrijela Palfi, sa ovim humanitarnim radom počele su još u januaru, kada su osnovale grupu "Obrok za porodicu Zrenjanin".

Grupa humanih Banaćanki sada ima 2.300 članova. Dok nije uvedeno vanredno stanje, kuvale su po sedam do osam obroka dnevno, ali ni tada pri isporuci nisu ulazile u domove svojih sugrađana kojima su kuvale. I sada pakete hrane dostave do praga.
U njihovu akciju se proteklih dana uključilo i nekoliko restorana u Zrenjaninu, pekara i kioska sa brzom hranom, a 15 taksista iz raznih udruženja, dobrovoljno se prijavilo da distribuira pakete sa hranom.

- Za samo jedan dan spakovale smo 100 paketa, dobile informaciju da jedna baka iz našeg grada 11 dana ništa nije jela i reagovale smo munjevito - priča Gabrijela, uz napomenu da imponuje primer mladih sugrađanki, Sofije Malešev i Isidore Isakov, koja je majka troje dece, a obe svakodnevno nesebično pomažu svojim sugrađanima.

Pakete sa brašnom, šećerom, konzerviranom hranom i ostalim najneophodnijim stvarima, koje su dosad na razne adrese slale petkom, Gordana i Gabrijela, isporučuju svakog dana, uz pomoć humanih Zrenjaninaca, koji su se dobrovoljno ponudili, da bez ikakve nadoknade, sopstvenim vozilima, rolerima, biciklima, pakete isporuče na određene adrese.

Gordana Malbaški Udicki

POZIV ZA POMOĆ

NA izlozima nekoliko restorana u Zrenjaninu stoji plakatove humanitarne grupe,na kojem je uputstvo kako humani ljudi u tom restoranu mogu uplatiti obrok. U koordinaciji sa Gordanom i Gabrijelom, restorani će hranu dostavljati bez naknade,na određenu adresu.