ŽABARI – Predsednik opštine Žabari, Jovan Lukić, podneo je 12. februara krivične prijave protiv lica koja su prethodnih dana najavljivala da će se u ovoj opštini naseliti 1.000 migranata iz Sirije.


-U prethodnih desetak dana preko pojedinih portala i društvenih mreža plasirana je vest da će se ovde građanima oduzimati kuće i u njih useljavati migranti iz Sirije. To je netačna, zlonamerna informacija, objavljena zarad prikupljanja jeftinih političkih poena. Zbog toga sam protiv tih lica podneo prijave zbog krivičnog dela izazivanja panike i nereda, za koje je zakonom zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora – rekao je Lukić.


On je poručio žiteljima opštine Žabari da ne brinu zbog ovih lažnih vesti i da je davno prošla 1945. godina, kada su se komunisti useljavali u tuđe kuće i oduzimali građanima imovinu.


Pročitajte još: Građane uznemirila vest da će 800 MIGRANATA biti smešteno u Veliko Gradište, oglasio se predsednik opštine


Pre Lukića, demant vesti o naseljavanju migranata na područje Braničevskog okruga dao je i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, jer su se proširile glasine da se u tu opštinu doseljava 800 migranata.


Centar Žabara - Foto: D. Novković