GORI NESANITARNA DEPONIJA STANJEVINE: Dim se oseća u centru Prijepolja (VIDEO)

A. Rovčanin

06. 08. 2019. u 08:45

ГОРИ НЕСАНИТАРНА ДЕПОНИЈА СТАЊЕВИНЕ: Дим се осећа у центру Пријепоља (ВИДЕО)

Foto A. Rovčanin

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića uzrok požara se još uvek ne zna, a vatrogasci se bore da ga lokalizuju
Nesanitarna deponija smeća Stanjevine koja je smeštena na samom ulasku u Prijeoplje gori od noćas, snažan dim i neprijatan miris prekrio je deo naselja Zalug, a smrad se oseća gotovo i u centru grada.

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića uzrok požara se još uvek ne zna, a vatrogasci se bore da ga lokalizuju.


- Požar je buknuo sinoć oko 23 časa, da li je došlo do samozapaljenja ili je požar podmetnut još uvek ne znamo. Četiri cisterne celu noć gasile su požar - kazao je za prijepoljski portal “PP Media” Memišahović.


Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević navodi da vatrogasci celu noć gase požar, pomoć im pružaju i radnici Komunalog preduzeća.


- Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara, Četiri cistrne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti potrebno je da se deponija prespe tamponom – istakao je Kovačević.


Trenutno najjača vatra na središnjem delu deponije koja je dugačka više više od pola kilometra. Vetar nosi dim celom Limskom dolinom i doseže skoro do Bistrice.


Inače nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu, poslednji put gorela je pre dve godine.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Deda Panta

06.08.2019. 09:35

Kod nas je sve mesanirano i najlakše se sanira ako se sruši ili upali. Ko da daje pare kad trena za plate buzdovana.

Maache

06.08.2019. 13:00

Jedna velika sramota grada, a pre svega presednika Opstine Prijepolje, kako je mogao da dozvoli ekolosku katastrofu. Smece je namerno zapaljeno jer nemaju vise gde da ga bacaju. Apelujem da se preduzmu sve potrebne mere kako bi se smece saniralo i otklonilo.