POVODOM odobrenja Gradskog veća u Novom Pazaru, posle kojeg je Nelica Grujić - ćerka pre dve godine preminulog Timotija Vasovića, ocu "komunisti" i ateisti na Pravoslavnom groblju kod Petrove crkve postavila spomenik bez verskog obeležja - u ime Crkvene opštine za Rašku oblast se oglasio protojerej-stavrofor Tomislav Milenković.

PROČITAJTE JOŠ - OBNOVA KUĆE ČUVENOG RATNIKA: Još živi sećanje na Dragutina Matića

- Spomenik je postavljen nelegalno, pre konačne odluke Upravnog suda, pa ćemo se žaliti nadležnim instancama, a ispitujemo i to kako je došlo do ove zloupotrebe, s obzirom na to da je sve učinjeno bez odobrenja JKP "Gradska čistoća" koje upravlja gradskim grobljima. Nećemo dozvoliti da prosta sila postane opšti obrazac i radije ćemo raskinuti ugovor sa lokalnom samoupravom o ustupanju crkvene parcele za gradsko groblje. Jer, mi smo ga potpisali u dobroj veri, a sada su nas izigrali - ističe Milenković, naglašavajući da porodica Timotija Vasovića nije prihvatila ponuđeni kompromis.

U Novom Pazaru, inače, postoje i dva muslimanska groblja, a ono pravoslavno groblje u naselju Šestovo - gde su sahranjivani i ateisti - je prebukirano.


Tomislav Milenković