GRAČANICA: Dom za još 100 porodica

D. ZEČEVIĆ

ponedeljak, 01. 07. 2019. u 13:50

ГРАЧАНИЦА: Дом за још 100 породица

Dodela ugovora o stanovima

Dodeljena 33 ugovora o stambenom zbrinjavanju stanovnika u Lapljem selu i Donjoj Gušterici. Dobitnike stanova obradovao Srđan Popović, predsednik Opštine Gračanica

U ČAST Vidovdana, jednog od najvećih i najznačajnijih praznika za čitav srpski narod, Opština Gračanica dodelila je ugovore o stambenom zbrinjavanju 33 porodice. Rešenja o dodeli stanova u stambenim zgradama u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici uručio je Srđan Popović, predsednik Opštine.

- Na osnovu zakonske i temeljno sprovedene procedure, opštinska komisija odabrala je porodice iz kategorije socijalno ugroženih i mladih bračnih parova koje će dobiti krov nad glavom u šest stambenih zgrada u Lapljem Selu i tri u Donjoj Gušterici - rekao je predsednik Popović i poručio da je napredak na svim poljima moguć samo uz međusobno razumevanje i strpljenje.

On je istakao da je od prošle godine jedan od prioriteta u radu Opštine bilo rešavanje stambenog pitanja za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove, kao i da je već napravljen plan za sledeću godinu o udomljavanju oko stotinu porodica.

- Lep je osećaj kada usrećite ovoliki broj porodica. Vodili smo računa da to budu porodice koje su rešene da ovde ostanu u našoj opštini. Mi na ovome nećemo stati. Već smo napravili nove planove kada je u pitanju pomoć u stambenom zbrinjavanju naših građana.

Nastavljamo sa realizovanjem tih planova ne bismo li stambeno zbrinuli što veći broj porodica koje nemaju rešeno stambeno pitanje i već za nešto više od mesec dana planiramo početak gradnje još 36 stanova - najavio je Srđan Popović, prvi čovek Opštine Gračanica.

Jedna od porodica koja je dobila rešenje o stanu jeste i petočlana porodica Maksimović, koja je do 2016. godine živela u Topli.

- Ovo je za nas velika radost, da konačno posle 20 godina dobijemo krov nad glavom - kazao je Dejan, glava porodice.

Dodela ugovora o stanovima


Stan je dodeljen i samohranoj majci dvoje dece Milici Đukić, kao i Nenadu Laziću koji sa svojom porodicom 19 godina živi kao podstanar u Ugljaru.

Pročitajte još: STAMBENO ZBRINjAVANjE IZBEGLICA: Tri kuće na konkursu

- Presrećni smo i zahvalni svima koji su prepoznali da smo mi jedna od tih porodica kojima je potreban stan. Ostajemo i dalje ovde da živimo, da radimo i da stvaramo - rekao je Lazić.

Gračanica


USELjENjE

porodice koje su za Vidovdan potpisale ugovore trebalo bi do kraja leta da se usele u svoje stanove. Gotovo uglas su istakli da su čvrsto rešeni da ostanu da žive i rade na području ove opštine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije