АКО не могу ништа да се питам, шта ћу им онда ја. Овим речима, уз поређење које је само њему својствено, Саша Ћурчић је у разговору за портал "Телеграф" открио зашто се изненада одлучио за одлазак из Динама, без гласа и без икаквог контакта са дојучерашњим надређенима у клубу.

- Право да ти кажем, мислио сам да ћу се више питати око тима, састављања екипе, визије. Споменик Станиши Стошићу у Врању се више питао од мене. Нисам се питао ништа. Дошао сам да помогнем, различите су биле визије од почетка. Нисам утицао на тим, нисам састављао тим, ништа, био сам нека маскота, а ја сам желео да будем тренер и лидер, да се ја питам. То се није дешавало - отворено прича Ћурчић.

Поред чињенице да га нико није питао за мишљење, некадашњем асу Партизана, Болтона и Кристал паласа сметала је лоша клима у клубу и око њега.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПЕПУ МИЛИЈАРДА МАЛО ЗА ПЕХАР: Гвардиола од 2011. није успео да свој тим уведе у финале Лиге шампиона

- Победник сам, видео сам историјат ситуација. Од штрајка, нездраве атмосфере, свађа са председником општине, градоначелником... А ја сам дошао из Кристал паласа и Лондона, не познајем те људе, убачен сам у ватру као на сиријском фронту. Једноставно, нездрава атмосфера, мислио сам да ћу бити тренер на терену, лидер, да виде људи да знам да се бавим овим послом. Није ми пружена шанса да водим утакмицу, да будем командант. Један човек је желео да буде и председник и тренер и све, ја немам ништа против тога, само, нисам видео себе тамо.

Посебно је интересантан осврт на ситуацију после једног убедљивог првенственог пораза Динама.

- Велике су тензије биле, плакао сам после Бачке. Две недеље сам био болестан, ја у животу 5:1 нисам изгубио. Никад, ја сам хтео у Смедеревској Паланци да изађем, тамо свратимо у "Мекдоналдс" после утакмице на пола пута. Играчи су ме враћали, ја сам хтео да одем. Лоша атмосфера, отровна, свађаш се са председником општине, са људима који треба да нам дају милионе за спорт.

Присетио се Ћурчић на крају и начина на који је дошао у редове Динама, који је као и све што је радио и ради у животу крајње необично.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА КОНАЧНО ПАЛА: Чукарички преокренуо 0:2 на Бановом брду

- Ја сам изабрао Динамо, није мене нико тамо довео, ја сам звао њих. Ако не могу да помогнем играчима, да правим игру, мењам... Мислим да председник треба да буде председник и све се тако наместило, он има шлифа да буде председник, рођен је за председника. После казне која је смањена, преузео је све у руке, а ја не могу да преузмем кривицу и одговорност, а не питам се. Стојим као маскота - закључио је Ћурчић.

ДЕРБИ ПАРТИЗАНУ

ВЕРУЈЕ Саша Ћурчић да ће његов некадашњи тим славити победу у предстојећем, 160. вечитом дербију.

- Очекујем победу Партизана. Партизан је у неким препорођеним међуљудским односима у свлачионици. Здрава, породична атмосфера у свлачионици доноси резултат. Партизан је лав у сну и сад се буди, дерби долази у право време. Видим ја то, мени су највеће две слабе карике ривала Бабић и Савић. Ако буду играли у централном коридору, у игри кратких пасова биће добро, а то Партизан гаји последњих 20 година од Владице Ковачевића, Моце Вукотића, Ћире, моје маленкости...