ДО полуфинала фудбалског Купа Србије могуће је да било који од учесника овог такмичења буде у жребу гостујући тим. Ово је образложење председника такмичарске комисије Фудбалског савеза Србије Миодрага Јанковића на питање како је могуће да неки српски клуб сва три пута до полуфинала буде, на пример, у улози гостујуће екипе.

- Неки клубови су улагали углавном усмене протесте последњих сезона када се током жреба у шеснаестини финала, осмини финала или четвртфинала догоди да, сасвим случајно, буду у улози гостујуће екипе. Напомињем да се у поменута три круга Купа Србије игра по један меч, а да се у полуфиналу играју две утакмице, док се финале игра на неутралном терену - каже Јанковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кркић: Хтео сам дрес Србије, долазио сам у Београд

Жреб је, дакле, једино мерило ко ће бити домаћин до полуфинала...

- Искључиво је до среће на жребу ко ће бити домаћин или гост, и ту нема никакве мистификације. То правило је већ дуже време у писаној форми у прописима који одређују такмичење у Купу Србије и о томе одлучује ФСС. Постоје све учесталији предлози да се и у четвртфиналу Купа играју по два меча, како би учесници у овој фази били још равноправнији, али засад остаје правило да се и у четвртфиналу игра само једна утакмица - закључује Јанковић.