Pandemija virusa korona je izgleda iza nas i život se vraća u normalu. Uz mere opreza i poštovanje preporuka i sport se vraća određenim aktivnostima. Sportski savez Srbije, naša najmasovnija sportska organizacija počela je sa svojim redovnim aktivnostima,a predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su danas imali susrete sa predstavnicima sportskih saveza Sombora i Vršca.

- Vanredno stanje je svaki zaustavilo skoro svako segment rada i nažalost unelo određene promene u naše živote. Drago mi je da se situacija iz dana u dan poboljšava i da smo sada u situaciji da planiramo aktivnosti Sportskog saveza Srbije za naredni period. Naravno da na umu imamo sve preporuke Vlade republike Srbije, ali moram Vam priznati, nedostaju nam naše akcije i jedva čekamo da sprovedemo projekte koji su bili planirani za ovu godinu. Najvažnije je da se oporavljamo svi zajedno, a najmanji problem će biti to što su termini promenjeni, jer ništa ne može da se poredi sa zdravljem ljudi - kaže je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Sportski savez Srbije se vraća redovnim aktivnostima.

- Nastavićemo da obilazimo gradove i opštine, imamo i određeni broj gde ćemo se upustiti u rešavanje problema koji su se pojavili, pa ćemo korak po korak da radimo i na tome - dodao je generalni sekretar Goran Marinković.

Čelnici Sportskog saveza Srbije će biti u redovnoj komunikaciji sa savezima širom zemlje.

- U toku sledeće nedelje organizovaćemo manje diskusije sa predstavnicima sportskih saveza kako bismo ukazali na najčešća pitanja i rešili dileme u funkcionisanju saveza. U ovoj mini edukaciji pomoći će nam i naš pravni savetnik profesor Nenad Đurđević. Ne želimo da "preskočimo" gradove u kojima smo planirali prolećne sajmove. Održali smo sastanke sa predstavnicima Sportskog saveza Sombora i Sportskog saveza Vršca kako bismo osmislili način prezentacije sportova u ovim gradovima. U prvoj polovini juna meseca posetićemo ih i nadamo se da će modifikovani Mali sajam sporta biti uspešno sproveden. Edukacija za trenere koja je naišla na pozitivan odziv u 2019. godini biće sprovedena krajem juna i tako ćemo povećati broj stručnjaka. Seoske igre Sportskog saveza Srbije organizovaćemo tokom jula i avgusta meseca u 10 opština. Biće ovo još aktivnije leto od prethodnog - naglasio je Marinković.