Anja Crevar, najbolja srpska plivačica, u neobičnim uslovima održava formu: Snovi o finalu iz dečjeg bazena

S. Krstović

petak, 01. 05. 2020. u 20:45

Ања Цревар, најбоља српска пливачица, у необичним условима одржава форму: Снови о финалу из дечјег базена

Anja Crevar

Vežem se gumom oko pojasa i plivam u mestu, dnevno imam dva suva treninga uz onaj u vodi. Ideju sam dobila od Holanđanke na „Instagramu“ – priča Anja za „Novosti“

OLIMPIJSKI bazen je zamenila dečjim. Naša najbolja plivačica Anja Crevar je podrum svoje kuće u Pančevu pretvorila u mini-teretanu, ali i "plivalište" kako bi što spremnije dočekala dan kada će moći da se vrati treninzima u bazenu. Srpsku rekorderku na 400 m mešovito ni vanredno stanje zbog epidemije virusa ne sprečava da svakodnevno vežba.

- Ideju sam dobila kada sam na "Instagramu" videla Holanđanku kako vežba u sličnim uslovima. U dogovoru sa roditeljima nabavili smo dečji bazen (3h2h0,85 m). Vežem se gumom oko pojasa i plivam u mestu. To je improvizacija, makar da sačuvam osećaj. Pre toga su mi prijatelji iz "Maks boksa" pozajmili sprave, tako da smo napravili i mini-teretanu, pa dnevno imam dva suva treninga i jedan u bazenu - priča Anja Crevar.

PROČITAJTE JOŠ: Prlainović nastavlja karijeru u Francuskoj

Nekadašnja juniorska prvakinja Evrope se uoči vanrednog stanja vratila iz Španije, gde se za Olimpijske igre u Tokiju spremala sa najboljim španskim plivačicama. Zbog toga je u samoizolaciji bila 31 dan.

- Trudim se da iz ove situacije izvučem što više mogu. Moj motiv je da održim formu i da što spremnija dočekam dan kada će se otvoriti bazeni. Samodisciplinovana sam, jer želim da iz ovog izađem što jača. Kada sam slobodna, čitam knjige, spremam ispite iz psihologije na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu - naglašava Crevarova.

Naša najbolja plivačica ističe da je sada teško govoriti o narednim mesecima:

- Ne mogu ništa da planiram, jer ne znam dokle će pandemija da traje. Cilj je nešto drugo, dugoročan je i vezan je za Olimpijske igre u Tokiju, gde želim da izborim finale.

PROČITAJTE JOŠ: Dedović se nada da će zaigrati na OI u Japanu: Krunisanje u Tokiju

Anja smatra da je dobro što su Olimpijske igre odložene:

- Odluka je korektna, jer sada ne bismo bili nimalo spremni. Mislim da meni to ide u prilog, biću starija godinu dana i biću u prednosti u odnosu na iskusnije koleginice, kojima odlaganje i ne odgovara. Što se tiče EP u Budimpešti, koje je pomereno za avgust, ne verujem da će se održati.

NAVIKLA DA SE VRAĆA
STRUČNjACI podvlače da je Anjina disciplina, 400 m mešovito, najteža i da će morati dugo da juri formu.
- Kada sve ovo prođe, biće potrebno vreme da dođem na pristojan nivo, a potom još duži period kako bih dostigla željenu formu. Srećom, u karijeri sam imala uspona i padova, navikla sam da se dižem, tako da na psihološkom planu neću imati problema - optimista je Crevarova.