RUSIJA SUSPENDOVANA SA ZOI: Sportisti se takmiče bez državne zastave i himne

Beta

05. 12. 2017. u 20:10

Međunarodni olimpijski komitet suspendovao je Rusiju sa predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu nakon dokaza o sistemskom dopingu na Igrama u Sočiju 2014. godine

РУСИЈА СУСПЕНДОВАНА СА ЗОИ: Спортисти се такмиче без државне заставе и химне

Ilustracija foto: EPA

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) suspendovao je Rusiju sa predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu nakon dokaza o sistemskom dopingu na Igrama u Sočiju 2014. godine.

MOK je naveo da je Olimpijski komitet Rusije suspendovan, ali da će sportisti iz te zemlje ipak moći da se takmiče u Južnoj Koreji kao neutralni takmičari i pod nazivom "Olimpijci iz Rusije", bez državne zastave i himne.

Odluka je objavljena u sedištu MOK-a u Lozani, svega 66 dana pre početka ZOI u južnokorejskom Pjongčangu, a usledila je posle 16-mesečne istrage "sistematskog manipulisanja anti-doping sistemom u Rusiji".

Zamenik ruskog premijera Vitalij Mutko, koji je bio ministar sporta Rusije u vreme prethodnih ZOI u Sočiju 2014. godine, danas je doživotno suspendavan zbog svoje uloge u doping programu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Opaki

06.12.2017. 02:28

Sve cu prihvatiti i razumeti, onog trenutka kada budu odveli trojocu americkih kosarkasa, odmah posle utakmice na doping test.

realist

06.12.2017. 02:47

Dokle ce Ove Zapadne Bagre provocirati,Rusiju ,oni dobro znaju da Rusi mogu bez njih a oni bez Rusiju kao MUVE BEZ GLAVE.

Desimir Momcilovic

06.12.2017. 18:31

Ja mislim da treba njih prekontrolisati da oni nisu dopingovani pošto donose ovake političke odluke a ne sporske jer su upitanju ruski sportisti jer bi im najviše pokupili medajle