Visokorangirani Srbi se izvinjavaju samo u Hagu, izjava upućena Novaku Đokoviću zbog koje je švajcarski komičar zažalio

Novosti online

08. 07. 2020. u 08:55

Високорангирани Срби се извињавају само у Хагу, изјава упућена Новаку Ђоковићу због које је швајцарски комичар зажалио

Novak Đoković foto: M. V.

Naša izjava nije bila primerena, a Novaku se divimo zbog njegovih sportskih dostignuća, napisao je Štefan Buser
Švajcarski komičar Štefan Buser je u podkastu razgovarao sa svojim sagovornicima o "Adrija turu", koji se kao humanitarni turnir održavao u Beogradu i Zadru, ali i izvinjenje Novaka Đokovića kao organizatora kog je na svojim plećima poneo svu odgovornost. Tom prilikom su komičari imali neprikladan komentar zbog kog su se danas oni izvinjavali.


Naime, u tom podkastu Buser je prevideo da se najbolji teniser sveta izvinuo svetu i naglasio koliko mu je žao zbog svega što se desilo tokom dva vikenda “Adrija tura” dok je u svetu na snazi pandemija virusa korona. Sporna rečenica je glasila:


- Visokorangirani Srbi se izvinjavaju samo u Hagu.


Sva dalja kritika na račun Švajcarca i njegove emisije potekla je od portala Sportskeeda.com koji su napisali:


- Buser je ovim prozvao ceo narod najboljeg tenisera sveta iizazvao gnev mnogih Srba koji su internet peticijom tražili da se pokrene postupak protiv komičara i njegove ekipe. Buser je shvatio grešku i brzo se oglasio. Objasnio je da su njegove kritike bile na račun Novaka Đokovića i drugih učesnika turnira, a ne na račun svih Srba.


Objašnjenje i izvinjenje Štefan Buser je objavio na svom instgram profilu:


- Naše kritike su bile usmerene ka Novaku Đokovićui njegovim kolegama koje su učestvovale na “Adrija turu“, a ne na Srbe kao narod. Očigledno da to nismo dovoljno jasno obrazložili i zbog toga nam je žao. Na kraju, moram da priznam da je izjava„visokorangirani Srbi izvinjavaju samo u Hagu“, povezana sa Novakom Đokovićem kome se divimo zbog njegovih sportskih dostignuća, nije bila primerena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ko se zadnji smeje

08.07.2020. 10:57

Nisu dovoljno obrazložili? Loša šala a Neprihvatljivo je i takvo izvinjenje jer je samo drugačije poredjan red reči a suština je ostala ista. Odnosno neetično mišljenje bazirano na predrasudama se nije se promenilo ili je izvinjavanje učinjeno pod pritiskom i u strahu od pada svoje popularnosti. S druge strane, rangiranost u društvu ili mesto na top listi onih koji obavljaju neki javni posao ili su stekli bogatstvo i popularnost, ne određuje nužno i njihovu moralnost i kredit da kritikuju druge.

Kanton

08.07.2020. 19:03

@Ko se zadnji smeje - Svajcarci se najslađe smeju sebi i svojim paradoksima.

Nedeljko

08.07.2020. 17:28

Jesu li se svajcarci izvinili jevrejima kad su lagerovali jevrejsko zlato kohe su nacisti otimali i ostavljali u svajcarskoj?