Đoković odoleo naletima Štrufa i otišao u drugi krug (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 01. 2020. u 13:32

Namučio je Nemac Lenard Štruf branioca titule na prvom Grend slemu u sezoni, ali je iskustvo pobedilo i Novak ide dalje

Ђоковић одолео налетима Штруфа и отишао у други круг (ФОТО/ВИДЕО)

Novak Đoković foto: EPA

Đoković je krenuo u odbranu titule na Australian openu teže od očekivanog. Nemac Lenard Štruf ga je namučio do pobede, naročito u prvom setu, ali je drugi teniser sveta slavio na kraju sa 3:1 (7:6, 6:2, 2:6, 6:1)

Imao je Đoković prednost u prvom setu od 5:2 i činilo se da će lako da povede sa 1:0. Međutim, Nemac je napravio brejk, pa odbranio svoj servis gem i smanjio razliku na 5:4 što je dovelo duel u egal. Odličan je Štruf bio i u novom gemu: osvojio ga je bez izgbljenog poena i izjednačio 5:5, što nije bilo po volji Novaku.

Nastavio je Đoković sa svojim odličnim servisom, poveo 30:0, pa asom i sa 40:0, ali je potom izbacio lopticu u aut (40:15) i iskortistio tek drugu gem loptu kojom je prekinuo osvajački niz Nemca – 6:5.


Nije se Štruf predavao. Poveo je sa 30:0, Novak je smanjio na 30:15, Nemac je osvojio i novi poen 40:15, pa osvojio i sledeći za izjednačenje 6:6 i ulazak u taj-brejk. Prvi set je do taj-bejka trajao 42 minuta.


Naljutio se Novak. Poveo je sa 3:0 u taj-brejku, ali je izgubio četvrti poen neiznuđenom greškom 3:1. Brzo se vratio 4:1. Međutim, Štruf se iznova približio Đokoviću 4:3, a potom i na 5:4 – Novak je sam pravio greške.


Imao je Novak dve set lopte pri rezultatu 6:4 u taj brejku i iskoristio je drugu – 7:6 (7:5). Taj-brejk su igrači osam minuta.Drugi set je Đoković počeo sigurnije, ali je i Štruf bio na nivou igre u svojim servis gemovima. Novak je poveo sa 3:1, a Nemac je smanjio na 3:2 gemom u kom je izgubio samo jedan poen.

E onda je Novak počeo da se koncentriše i zaigrao. Osvojio je svoj servis gem za 4:2, a potom napravio i brejk oduzevši gem protivniku bez izgubljenog poena – 5:2. U svom servis gemu drugi teniser sveta je poveo sa 40:0, zatim ga je Nemac namučio i uzeo mu dva poena, ali je Novak uspeo da osvoji gem, a sa njim i set – 6:2. Drugi set je trajao duplo kraće od prvog.


U trećem setu dominirao je Štruf, a uzbuđenje u njegovoj loži bilo je na vrhuncu. Nemac je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Imao je Đoković svoje šanse, ali ih nije koristio kako ume što ga je koštalo “agonije”... Novi brejk je Štrufa doveo do razlike od 4:2 i na krilima prednosti Nemac je osvojio i treći 5:2, pa i četvrti set za redom što mu je donelo i osvajanje trećeg seta – 6:2.

A onda, u četvrtom setu, Novak kao da se naljutio. Silovito je osvajao gemove i na kraju uzeo set sa 6:1 što mu je donelo i prvu pobedu u odbrani titule.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)