Danas je po kalendaru trebalo da počne kvalifikacioni turnir za Rolan Garos: Krov na “Šatrijeu” čeka jesen

G. Čvorović

ponedeljak, 18. 05. 2020. u 21:11

Данас је по календару требало да почне квалификациони турнир за Ролан Гарос: Кров на “Шатријеу” чека јесен

Foto: G. Čvorović

Turnir je, kao što je poznato, odložen. Zasada, predviđen je termin od 27. septembra do 11. oktobra, ukoliko zdravstvene prilike to budu dozvolile
OD STALNOG DOPISNIKA “NOVOSTI”: PARIZ


DA su vremena uobičajena, danas bi se u Bulonjskoj šumi u Parizu zakotrljale prve loptice na kvalifikacionim turniru za Rolan Garos. Publika i igrači iz celog sveta bi, istovremeno, imali priliku da prvi put isprobaju korist od pokretnog krova na Centralnom terenu "Filip Šatrije" koji je dugo bio iščekivan na Frenč openu.


Ali, virus korona je hteo drugačije. Turnir je, kao što je poznato, odložen. Zasada, predviđen je termin od 27. septembra do 11. oktobra, ukoliko zdravstvene prilike to budu dozvolile. Biće tada i hladnije, pa će krov još više imati smisla.


A vreme je ovih dana u Parizu idealno. Sunce već nedeljama zaliva francusku prestonicu, a slične prognoze prate i predstojeći period. Bio bi to, s meteorološke tačke gledišta, idealan turnir.

Naoko, stadion je završen, bila je već izvršena i proba krova, ali su, ovih dana, oko arene još primetne građevinske ograde i materijal. Završni radovi su, zbog korone, takođe bili usporeni. Francuska polako izlazi iz izolacije, pa bi poslednji detalji trebalo da budu dovršeni tokom leta.