Mbape prijavio nezakonito korišćenje imena u reklami

Tanjug

sreda, 01. 04. 2020. u 12:50

Мбапе пријавио незаконито коришћење имена у реклами
Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape prijavio je policiji nezakonito korišćenje svog imena u reklamne svrhe
Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape prijavio je policiji nezakonito korišćenje svog imena u reklamne svrhe.

Kako prenosi francuski Ekip, Mbape tvrdi da su neke agencije iskoristile njegovo ime i lik za reklamiranje kriptovaluta, kao što je bitkoin.

Kako se navodi, lažna reklama za ulaganje u kriptovalute nosi naslov: "Poslednje ulaganje Kilijana Mbapea vrši pritisak na stručnjake i plaši velike banke", a Mbape je u tim reklama predstavljen kao milijarder, kojem je posle nekoliko meseci ulaganja kriptovaluta donelo veliku zaradu.

Reklame takođe prenose lažne Mbapove izjave u kojima on tvrdi da mu je formula koju su mu ponudili bila čudesna i da drugi mogu postati milioneri za dva do tri meseca.

Ističe se da to nije prvi put da je francuski reprezentativac žrtva kripto-prevare, kojom se koristi njegovo ime bez dopuštenja.

Prošle godine u aprilu hakovan je Mbapeov službeni Tviter profil i na njemu su objavljeni tvitovi koji podstiču njegove fanove da ulažu u kriptovalute.

Prema podacima Agencije za finansijsko trgovanje (AFM) samo u 2018. zableženo je 1.100 takvih tužbi i prijavljena krađa 55,5 miliona evra.