Uli Henes o uticaju vanrednog stanja u svetu na fudbal: Ne mogu više da zamislim transfere od 100.000.000 evra

Novosti online

26. 03. 2020. u 10:51

Ули Хенес о утицају ванредног стања у свету на фудбал: Не могу више да замислим трансфере од 100.000.000 евра

Uli Henes foto: EPA

Sasvim sigurno mogu reći da ćemo, kada se sve ovo smiri, dobiti novi fudbalski svet, rekao je počasni predsednik Bajerna
Počasni predsednik Bajern Minhena Uli Henes, iskusni fudbalski radnik, otkrio je rekao je javno svoju viziju kako će se pandemija virusa korona odraziti na fudbal kada se, i ako se, prvenstva nastave. On je u razgovoru za „Kicker“ naglasio da je izvesno da se po povratku igrača na teren očekuje „novi svet fudbala“ .

"Čitava situacija u kojoj se svet našao mogla bi da promeni koordinate fudbala, iako je teško tvrditi epilog svega. Ne mogu više da zamislim transfere od 100 miliona evra. Sigurno će cene transfera padati naredne dve ili tri godine. Teško će se vratiti na nivo na kojem su bili, posebno što su pogođene sve države. Sasvim sigurno mogu reći da ćemo, kada se sve ovo smiri, dobiti novi fudbalski svet", rekao je Henes.

Čovek koji je u fudbalu proveo ceo svoj radni vek smatra da odsustvo publike sa stadiona, bar u Nemačkoj, ne bi finansijski štetilo klubovima.

„Utakmice bez publike bi garantovale zaradu od TV prava i ukoliko to bude funkcionisalo ne bi trebalo da bude novčanih problema ove sezone. Ukoliko se fudbal ne nastavi do Uskrsa onda je cela liga ugrožena. Međutim, još je rano pričati o tome i mislim da nije ozbiljno predviđati datum nastavka sezone u ovoj situaciji“, istakao je počasni predsednik Bajerna iz Minhena.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Predrag Ivankovic

26.03.2020. 11:51

Steta sto ne mozes ja ni do sada nisam mogao.. Mnogo su neki i do sad bacali..