Zemljotres u Mančesteru. Siti je izbačen iz svih evropskih takmičenja na naredne dve godine zbog grubog kršenja finansijskog fer-pleja. Uz to će morati da plate 30 miliona evra!


- Posle saslušanja održanog 22. januara smo pažljivo obradili sve dokaze i ustanovili da je Mančester ozbiljno prekršio UEFA pravila licenciranja i finansijskog fer-pleja. Prikazivali su visoke prihode zarade od sponzora u izveštajima koje su podnosili u periodu od 2012. do 2016. godine. Uz to je ustanovljeno da klub nije sarađivao sa istražiteljima tokom istrage. Zbog svega toga se klub kažnjava isključivanjem iz svih UEFA takmičenja na naredne dve sezone (2020/21 i 2021/22) i novčanu kaznu od 30 miliona evra - navodi se u saopštenju.


PROČITAJTE JOŠ: Dogovorili se Čelsi i Ajaks: Zijah se seli u London za milionski transfer


Jasno je da će se “građani” žaliti na ovu odluku.


- Mančester siti ima pravo žalbe Arbitražnom sudu za sport u Lozani (CAS). Ukoliko klub iskoristi ovo pravo, odluka neće stupiti na snagu dok CAS ne donese konačnu presudu - poručili su iz UEFA.


Kazna se ne odnosi na ovu sezonu u kojoj izabranike Pepa Gvardiole u osmini finala elitnog takmičenja očekuje dvomeč sa madridskim Realom.