OD IZVEŠTAČA "NOVOSTI": ANTALIJA

Trener Partizana Savo Milošević, po dolasku u hotel, obratio se novinarima i smireno objasnio zašto se naljutio na sudiju, prekinuo utakmicu sa rumunskim Vitorulom i povukao ekipu sa terena.


- Iznervirao me je amaterski nivo suđenja - počeo je mirno da odgovara na pitanja novinara Milošević. - Mi smo izašli da igramo prijateljsku utkamicu. Posle 15 minuta shvatio sam da ne možemo da igramo prijateljsku jer protivnik igra taktički. Prihvatili smo i takav duel. Ako se igra taktički onda i suđenje mora da bude profesionalno. Ovo je bio nivo ispod amaterskog. Nisu svi akteri bili na nivou zadatka. Sudije nisu zadovoljile nijedan profesionalni kriterijum. Apsolutno me ne zanima rezultat. Doćićemo u situaciju da imamo nervozu. Želim da zaštitim igrače. Ne trebaju nam povrede naročito na ovakvim utakmicama. Tri igrača su nam bila u poziciji da rizikuju povredu. Da smo i mi odgovorili na agresiju agresijom došlo bi do tuče ili do startova koji bi bili rizični za povrede.


Situacija je kod drugog penala, kada ste povukli ekipu sa terena, bila identična kao kod prvog dosuđenog u prvom poluvremenu, primetili su novinari. Trener Partizana se složio i ponovio da ga pobeda i poraz nisu zanimali:


- Ne zanima me da li smo vodili sa 3:0 ili gubili toliko. Za nas je ovo trebalo da bude trening utakmica. Hteli smo da vidimo koliko smo pretrčali, kojim intenzitetom, Da vidimo šta smo uradili prethodnih osam dana i šta nam je još činiti u narednom periodu priprema. Ja sam prezadovoljan kako su se momci ponašali iako nisu očekivali ovakve duele, zadovoljan sam i kako su trčali i koju su borbenost pokazali.

Savo Milošević je prokomentarisao i mlade igrače koji su pošli sa prvim timom Partizana na pripreme. Na ovoj utakmici jedini gol dao je baš jedan od njih - Nemanja Jović.

- Videli smo i na treninzima da imaju potencijal i da nisu slučajno tu. Rekli smo im i na sastanku pred utakmicu da je nebitno kako će odigrati jer kvalitet njihov znamo. Bitno je da procenimo njihov potencijal u smislu da li će se odmah priključiti prvom timu i li nešto kasnije.

Škribić?


- Jako, jako zanimljiv igrač. Baš ono što nama treba. Samo što je njegov takmičarski ritam na najnižem nivou. Videćemo posle testiranja koliko nam je vremena potrebano da ga dovedemo na nivo da može da izdrži ritam prvenstva.


U trenutku prekida, dva minuta pre pre kraja utakmice, Partizan je vodio sa 1:0. Ovo je bila prva pripremna utakmica crno-belog tima od kada su na radu u Turskoj.